Kunst & CultuurMuziekNieuws uit ZwolleVoorpagina

1200 Kinderen op bezoek bij Vuurvogel Jeugdsymfonieorkest

Zwolle – Maandag 8 april zal Theater de Spiegel tweemaal worden gevuld met in totaal zo’n 1200 basisschoolkinderen. Het Vuurvogel Jeugdsymfonieorkest verzorgt voor de 9e keer het “Educatief Concert” voor deze doelgroep in de Spiegel met ditmaal muziek van Tchaikovsky.

Samen met verteller en kinderboekenschrijver Geert Broeren en de leerlingen van de dramaklas Podium Theater 3 van het Meander College onder leiding van Remy van Tilburg is er opnieuw dit feest. Voor dit concert is er gekozen voor de balletmuziek van Tchaikovsky’s “Doornroosje”, waarbij het tijdloze verhaal in een nieuwe jas is gegoten maar de muziek authentiek is gebleven.

Omdat alle kinderen in de klas al voorbereidende lessen hebben gekregen via de methode “Eigenwijs Next”, zijn de kinderen optimaal voorbereid voor dit klassieke concert. De educatieafdeling van de Vuurvogel heeft hierbij zelf zorggedragen voor de inhoud van deze voorbereidende lessen. Daarnaast is in elke klas een orkestlid op bezoek geweest om zijn muziekinstrument te demonstreren en te vertellen over het symfonieorkest en de muziek.

Afbeelding: de Vuurvogel

Het “Educatief Concert” valt onder de vleugels van de Vuurvogel Academie en is tevens onderdeel van “Cultuur Avontuur” van Stadkamer Zwolle. De concerten beginnen maandag 8 april om 11 en 13 uur in Theater de Spiegel in Zwolle.

Meer informatie op www.vuurvogeljeugdorkest.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button