Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

105 nieuwe appartementen voor mensen met hersenletsel

Zwolle – InteraktContour, de organisatie die mensen met hersenletsel ondersteunt, gaat een nieuwe woonlocatie ontwikkelen. Daar komen 105 moderne appartementen, die de huidige 31 van woonlocatie de Koppels aan de Zijpe vervangen. Omdat er in Nederland steeds meer mensen met hersenletsel zijn, is een grotere woonlocatie met meer ruimte wenselijk. Daarnaast is de huidige locatie verouderd.

Toepassing van technologie in de zorg

Er is gestart met het maken van een eerste ontwerp voor de nieuwe woonlocatie. Hierin komen 105 ruime, moderne appartementen voor mensen met hersenletsel. In de nieuwe woonlocatie kunnen moderne zorghulpmiddelen en domotica optimaal worden ingezet in de zorg voor cliënten. Het ontwerp wordt in samenwerking tussen InteraktContour, Croonen Architecten en aannemer Dura Vermeer Hengelo verder uitgewerkt en gerealiseerd (zie de afbeelding voor een impressie van het ontwerp).

Tijdelijke woonlocatie tijdens nieuwbouw

Tijdens de bouw van de nieuwe locatie verhuizen de bewoners en medewerkers van de Koppels naar een tijdelijke woonlocatie. Omdat er in Zwolle geen geschikte locaties beschikbaar zijn, verhuizen ze naar de Stationsweg 37 in Ommen. De verwachting is dat de bouw van de nieuwe locatie medio 2021 start en dat de nieuwbouw twee jaar daarna klaar is. De bewoners verhuizen dan weer terug naar Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button