CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zo gaat het met de corona-besmettingen in de buurgemeenten

Van de afgelopen 14 dagen

Zwolle – De afgelopen 2 weken daalde het aantal positieve coronatesten in Zwolle. Ook in de veiligheidsregio IJsselland is sprake van een daling.

In de gemeentes Hardenberg en Staphorst blijven het aantal positieve coronatesten per 100.000 inwoners  in verhouding met gemeente Zwolle vrij hoog.

Opvallend zijn de cijfers van 8 en 10 januari. In bijna elke gemeente van de veiligheidsregio IJsselland was op die dag een stijging in het aantal besmettingen te zien. Vooral in Hardenberg, Dalfsen, Steenwijkerland en Raalte nam het aantal behoorlijk toe in vergelijking met de dag ervoor. De viering van Oud en Nieuw zou hierin heel goed een rol kunnen hebben gespeeld.

Ook op 13 januari is er sprake van een piek. Vooral Staphorst en Deventer laten op die dan behoorlijke uitschieters zien . Na de 13 januari dalen de cijfers in de hele veiligheidsregio.

Vandaag zijn de besmettingen in Deventer met 36 gestegen, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 17 positieve tests van zondag.  De meeste andere gemeentes laten een daling zien.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button