KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Zwolse Vrijdenkers Beweging, JohanTrio, opgericht

Zwolle – Donderdag 14 september 2023 is in Zwolle de ‘ Zwolse Vrijdenkers Beweging ‘ opgericht, met de welluidende naam ‘ JohanTrio ‘.

Het Johan Trio verwijst naar de drie Zwolse Vrijdenkers, met grote landelijke- maar ook internationale invloed. Het zijn Johan Cele, Johan Derk van der Capelle, en Johan Rudolph Thorbecke.

Tijdens de Cele Onderwijs Conferentie, 14 september, in het Academiehuis Grote Kerk, kwamen de visies van de drie grote Zwolse Vrijdenkers samen, toen er door de aanwezigen werd nagedacht over hervormingen binnen de huidige samenleving en het bestuur in Nederland.

Het Johan Trio staat voor hervormingen, vanuit verschillende invalshoeken, met een open ruimte voor de ontmoeting en het gesprek. Uiteindelijk gaat het om het overstijgend doel, voor Nederland en Internationaal, waar de komende generaties in alle vertrouwen mee verder kunnen.

Burgerschap is het eerste onderwerp van gesprek. Daarvoor is dr. Piet van der Ploeg, van de Rijksuniversiteit Groningen, uitgenodigd.

Wie meer info over de Zwolse Vrijdenkers Beweging wil, en/of meebewegen, kan een mailbericht sturen naar zwolsevrijdenkersbeweging@gmail.com

Gerelateerde artikelen

Back to top button