KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum ontevreden met punt tegen Longa (4e Divisie D, einduitslag 1-1).

Zwolle – VV Berkum heeft op eigen terrein met 1-1 gelijkgespeeld tegen Longa ’30, maar had zeker na rust de volle winst kunnen pakken. De Zwollenaren kwamen pas laat in het duel langszij en zo brak een te ongeïnspireerde start de thuisclub uiteindelijk op.

“Vorige week was ik tevreden met een punt, maar nu niet,” vond Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “Als je zó slap begint achtervolgt je dat de hele wedstrijd.” Coach Dennis van Toor van Longa zag dat zijn ploeg het na rust moeilijk had. “In de eerste helft deden we het prima maar daarna konden we de bal niet meer in de ploeg houden. In de tweede helft konden we ze niet echt pijn meer doen.”

Op de lat

In de openingsfase liet Berkum zich de kaas van het brood eten. Al in de eerste minuut werd onnodig een corner weggegeven en daaruit kopte Rolf Kruip op de lat van het Zwolse doel. Ook daarna waren er kansen voor Longa, waarbij Berkum mazzel had dat Tim Bader nét naast kopte en een schot van Rick Bosma hoog over vloog. Pas na een goed half uur kwam Berkum er wat beter in. Longa had pech dat doelman Dyon Ensink zich blesseerde en moest worden vervangen door Luc Roelofsen. Die moest al snel aan de bak, maar bleek een prima vervanger. Na een fraaie Berkum-aanval leek Vince van den Anker te gaan scoren, maar Roelofsen greep goed in.

Op slag van rust leed Longa knullig balverlies en kon Lars Miedema op het doel af, maar één op één met Roelofsen wist hij de keeper van de Achterhoekers niet kloppen. In de extra tijd van het eerste bedrijf sloeg het noodlot toe voor de thuisclub. Bader verlengde een vrije trap waarna Dirk Doppen de 0-1 binnen kon werken.

Dominanter

Direct na de hervatting was Longa nog enkele malen gevaarlijk, maar naarmate het tweede bedrijf vorderde werd Berkum steeds dominanter. Na een uur leek dat tot succes te leiden na een verlengde inworp, maar de afronding ontbrak en ook daarna was het nét geen prijs bij schoten van Miedema en Mike van Ekeren. Met nog een kwartier op de klok moest er bij het flink onder druk staande Longa een bal van de lijn worden gerost, maar vijf minuten later kwam Berkum alsnog verdiend langszij. Een fraaie rush van Van den Anker leek ook weer zonder beloning af te lopen, maar Lars van Gerner kon vervolgens van afstand uithalen en tussen een woud van spelers door vloog de bal in het Longa-doel: 1-1.

Minuten later leek de zege voor Berkum zelfs binnen handbereik, toen Dennis Horstman bij een koppoging onderuit werd geduwd in het strafschopgebied van de Achterhoekers, maar de arbitrage wilde van geen strafschop weten. In de 88e minuut leek Nick Kleen alsnog voor de volle winst te zorgen, maar opnieuw bleek Longa-doelman Roelofsen een fantastische redding in huis te hebben.

Zo bleef het voor Berkum voor de tweede achtereenvolgende keer bij een 1-1 remise, maar daar waren de Zwollenaren heel wat minder content mee dan een week eerder. In de volgende wedstrijd zal de ploeg dan ook vanaf de start alles moeten geven. “Ik wil volgende week een Berkum zien dat voor élke bal gaat,” liet trainer Lindeboom weten.