AlgemeenNieuws uit ZwolleVoorpaginaWipstrik

De verhalenbus strijkt neer in de Zeeheldenbuurt

Zwolle – Bewoners uit de Zeeheldenbuurt stapten zaterdag in de verhalenbus om hun verhalen en ervaringen te vertellen over hun wijk. Wijkwethouder William Dogger, wijkmanager Hanneke Valkeman, wijkbeheerder Florian van Dijk, wijkagent Raymond van Wezel, opbouwwerkers van Travers Welzijn en Sylvia le Fèbre van wijkcentrum Bestevaer gingen met de buurtbewoners in gesprek.

De wijkgesprekken zijn een uitvloeisel van het Buurt voor Buurtonderzoek. Inwoners geven Zwolle in dat onderzoek een acht. Maar ze hadden ook verbeterpunten voor de hele stad, hun eigen wijk en buurt. Wat goed gaat, wat men graag zo willen houden en de verbeterpunten zijn onderwerpen voor de wijkgesprekken. De gemeente Zwolle geeft door de organisatie ook al gehoor aan de Omgevingswet. De Omgevingswet gaat over de leef- en woonomgeving van iedereen. Daarin staat dat bewoners meer zeggenschap moeten krijgen. De wet treedt in 2021 in werking.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button