Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Zwolse Anna van der Breggen wereldkampioen op de weg

Zwolle / Innsbruck – Wielrenster Anna van der Breggen uit Zwolle is vandaag wereldkampioen op de weg geworden. Na een 40 kilometer lange solo kwam de wielrenster als eerste over de meet. Ze had een voorsprong van drie minuten op de rest van het veld. Eerder won van der Breggen in Innsbruck al zilver in de tijdrit.

Van der Breggen is in Hasselt geboren maar woont tegenwoordig in Zwolle. Ze won in 2015 en 2017 de Giro Rosa. Ook pakte ze een eerste plek in de UCI Women’s World Tour. Ook kende ze successen in de klassiekers de Ronde van Vlaanderen (2018), de Amstel Gold Race (2017) en Luik-Bastenaken Luik (2017 en 2018). Ze  schreef ze allemaal op haar naam. In 2019 werd ze Olympisch kampioen op de weg in Rio de Janeiro.

Een gouden medaille op het WK wielrennen op de weg ontbrak nog op het indrukwekkende palmares van Van der Breggen. Maar deze kan ze nu na vele zilveren medailles ook bijgeschreven.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button