Nieuws uit ZwolleSchaatsenSportVoorpagina

Zwollenaar Michel Mulder stopt met schaatsen

Zwolle – Zwollenaar Michel Mulder (33) heeft maandagmiddag een punt gezet achter zijn carrière. Hij maakte het nieuws bekend voor de camera van de NOS. Mulder maakt het seizoen nog wel af, mede voor zijn ploeggenoten bij Team Reggeborgh, maar zal geen wedstrijden meer schaatsen.

Mulder besloot te stoppen met wedstrijdschaatsen vanwege de mindere prestaties van de laatste jaren. Dat hij niet verder kwam dan een negende plaats op de 500 meter tijdens de NK afstanden van eind vorig jaar in Thialf, gaf de doorslag. “Ik heb de afgelopen jaren vaker gedacht ‘wil ik dit nog? Is de motivatie nog zo groot om door te gaan?” vertelt Mulder voor de camera van de NOS. “Ik vind het voor nu mooi geweest. Ik heb zin in andere dingen.”, aldus de sprinter.

Olympisch kampioen

Michel Mulder kan terugkijken op een mooie carrière. Hij was de eerste Nederlander die Olympisch goud haalde op de sprint. Dit was tijdens de Olympische Spelen in Sotsji in 2014. De ultieme race voor Michel Mulder was echter die op Thialf in 2013. “Dat was een 500 meter waarop bijna alle slagen raak waren.”. Hij tikte een tijd aan van 34,31, een wereldrecord op een laaglandbaan. En eentje die nog altijd genoteerd staat op het bord met alle baanrecords in het Friese schaatspaleis. Mulder staat al op de schaats sinds 2006. Zijn specialisaties waren de 500 en 1.000 meter. Mulder heeft jarenlang geschaatst voor de sprintploeg van oud schaatser Gerard van Velde.

Sportieve hoogtepunten

 

Olympische Winterspelen

2014 Sotsji – 500 m

2014 Sotsji – 1000 m

Wereldkampioenschappen sprint

2014 Nagano – Sprint

2013 Salt Lake City – Sprint

Wereldkampioenschappen afstanden

2015 Heerenveen – 500 m

2012 Heerenveen – 500 m

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button