EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kledingwinkels Steps in voorjaar 2020 dicht

Zwolle – Moederbedrijf FNG gaat het merendeel van de Steps modewinkels sluiten. Het gaat om 38 Steps filialen in Nederland. Ook worden alle vestigingen van Promiss gesloten. Beide merken willen zich primair richten op de online verkoop. Of de Steps winkel in Zwolle wordt gesloten is nog niet bekend. FNG kan nog niet zeggen om welke vestigingen het exact gaat. Promiss heeft geen winkel in Zwolle.

Op dit moment wordt al meer de helft van de omzet van Steps en Promiss gedraaid via de webshop. Het bedrijf wil dit verder uitbouwen en gaat zich nu volledig richten op de online verkoop via de webshops inclusief de online partners zoals Wehkamp en Zalando. De paar Steps winkels die openblijven krijgen een flagship of experience store inrichting.  De overige 38 Steps winkels worden in het voorjaar van 2020 gesloten.

De betrokken winkels van Steps en Promiss hebben 108 vaste werknemers en 126 tijdelijke werknemers. De medewerkers worden bemiddeld naar een nieuwe baan. De verwachting is dat ongeveer de helft van de  vaste medewerkers herplaatst kan worden binnen andere FNG-formules in Nederland.

© RTV Focus – Matthijs van Os

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button