LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle middelpunt van nieuwe fietsknooppuntenkaart

Zwolle – Wethouder Monique Schuttenbeld heeft donderdagmiddag in de oude Statenzaal de ‘fietsknooppuntenkaart waar geen Zwollenaar zonder kan’ in ontvangst genomen.

Corry Gillissen, eigenaar van Regelarij Zwolle ontwikkelde de nieuwe fietskaart. Als fietsliefhebber was zij al decennialang op zoek naar de ideale fietskaart voor Zwolle en omgeving. “Als je in de omgeving van Zwolle wilt fietsen heb je drie of vier fietskaarten nodig,” legt Corry uit. “Een kaart voor als je naar Kampen wilt fietsen, een andere kaart als je richting Dalfsen, Elburg of Deventer wilt.”

tekst gaat verder onder de foto

Foto © Peter Denekamp

Ook voor e-bikers

Zwolle is samen met Hattem het middelpunt van de nieuwe kaart. Zodoende is het zelfs voor e-bikers mogelijk om behoorlijke afstanden te kunnen fietsen zonder van de kaart af te vallen. Naast alle fietsknooppunten zijn er zeven fietsroutes ingetekend. Zo is er een Museumroute, van Museum De Fundatie naar Kasteel het Nijenhuis. De vestingroute voert van Hattem naar Elburg. Ook zijn er uiteraard verschillende routes langs het Zwarte Water, de Vecht en de IJssel.

De kaart is vanaf vrijdag te koop bij de Toeristische Informatie Punten. In Zwolle zijn dat Waanders in de Broeren en het Zwolse Balletjeshuis. De prijs van de kaart is 7,50 euro. De kaart is over een tijdje ook te downloaden met een app en kan dan als fietsnavigatiemiddel worden gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button