Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

De Springplank wint Grote Zwolse Verkeersquiz 2018

Zwolle – Dinara en Hailey van basisschool de Springplank zijn de winnaar van de Grote Zwolse Verkeersquiz 2019. De finales vonden donderdag plaats in Odeon. Acht scholen met leerlingen uit groep 6 gingen hier de strijd met elkaar aan. Vorig jaar was de Parkschool de beste in het beantwoorden van de verkeersquizvragen.

Bart Meijer, bekend van Beste Vrienden Quiz  op Zapp, presenteerde de quiz die tot het einde toe spannend bleef. Uiteindelijk werd De Springplank de winnaar. De Koningin Emma Dalton school werd tweede en De Aquarel veroverde de derde plaats. Wethouder William Dogger reikte de wisselbeker uit.

“De gemeente Zwolle vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk”, legt wethouder Dogger uit. “Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Als ze leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen, worden ongelukken voorkomen en neemt de verkeersveiligheid toe.”

De Grote Zwolse verkeersquiz is dit jaar voor de negende keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en gemeente Zwolle en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van provincie Overijssel.

Foto © Peter Denekamp
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button