EconomieNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Zorgen bij D66 over sluiting Hudson’s Bay Zwolle

Zwolle – De Zwolse afdeling van D66 heeft het college van Zwolle vragen gesteld naar aanleiding van de komende sluiting van Hudson’s Bay. Afgelopen week werd bekend dat Hudson’s Bay warenhuizen zich nog dit jaar volledig van de Nederlandse markt terugtrekt. Dit heeft voor veel binnensteden grote gevolgen. D66 maakt zich zorgen over het effect van de sluiting van het warenhuis in het Zwolse Broerenkwartier waar al veel leegstand is.

Afgelopen mei is de gemeenteraad door het college geïnformeerd over de tussenstand van de plannen om het Broerenkwartier te verlevendigen. De noodzaak om in dit gebied actie te ondernemen was al groot. Met het wegvallen van deze grote en belangrijke huurder in dit deel van het Broerenkwartier wordt de uitdaging alleen maar groter.

Toekomstplannen

D66 is benieuwd of  het college van plan is om bij de verdere ontwikkeling van het Broerenkwartier ook het pand van Hudson’s Bay te betrekken. Verder wil de partij weten of het college ideeën heeft over de toekomstige bestemming van het pand van Hudson’s Bay. D66 vreest voor een langere periode van leegstand en vraagt het college daar actie op te ondernemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button