112 nieuwsAssendorpNieuws uit ZwolleVoorpagina

Arrestatieteam onderweg naar Assendorp voor nepvuurwapen

Zwolle – Een nepvuurwapen heeft dinsdag voor een gevaarlijke situatie gezorgd in Assendorp. Een voorbijgangster zag iemand met een vuurwapen voor het raam van zijn woning. De vrouw alarmeerde de politie. Een arrestatieteam en de Dienst Speciale Interventies gingen vervolgens met grote spoed naar Zwolle.

Dinsdagavond rond elf uur zag de vrouw plotseling een man met een automatisch vuurwapen voor het raam van een woning aan de Molenweg verschijnen. Op moment dat de man haar zag probeerde hij zich nog te verstoppen. De vrouw maakte zich in paniek uit de voeten en belde 112. De politie nam geen enkel risico en waarschuwde direct een arrestatieteam en de Dienst Speciale Interventies.

Ter plekke ontdekten agenten van de politie Zwolle dat het vermoedelijk niet ging om een echte AK-47 maar om een nepvuurwapen. Nadat met zekerheid kon worden vastgesteld dat het om een balletjespistool ging werden de zwaarbewapende arrestaties afgezegd. Het bleek dat de man met zijn nepvuurwapen in de richting van het raam mikte omdat hij schoot op blikjes die in de vensterbank waren gezet.

tekst gaat verder onder de foto

Begin vorig jaar kwamen arrestatieteams en DSI  in actie in de Stationsbuurt in de wijk Assendorp © Peter Denekamp

Nepvuurwapens

In de wijk Holtenbroek werden vorige maand door wijkagenten drie jongeren, waarvan twee minderjarig, aangehouden na een melding. Een buurtbewoner had het drietal gezien met een vuurwapen. Achteraf bleek het ook te gaan om een nepvuurwapen. “Mocht je in het bezit zijn van zo’n nepvuurwapen, neem het dan niet mee de straat op. Deze nepvuurwapens zijn vaak niet van echt te onderscheiden, zelfs niet door de politie. Dit kan leiden tot ongewenste en gevaarlijke situaties,” aldus de politie in Zwolle.

Nepvuurwapens lijken zo erg op echte vuurwapens dat ze geschikt zijn om iemand mee te bedreigen. Daarom zijn nep vuurwapens verboden. Ga je er toch mee de straat op dan loop je het risico dat een agent ingrijpt en zijn wapen trekt.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button