KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Zonnepanelen voor Dieze-Oost dankzij WijBedrijf Dieze

Zwolle – Het Coöperatief WijBedrijf Dieze U.A. geeft een vervolg op haar zonnepanelenproject in Dieze – Oost. Tot en met eind maart worden er bij circa 55 huishoudens zonnepanelen op de daken gelegd. Bewoners huren deze zonnepanelen van het WijBedrijf voor een gunstig tarief, dankzij een subsidie van de gemeente Zwolle.

 

Zonnepanelen huren

Het WijBedrijf heeft in het najaar van 2016 bij de eerste bewoners zonnepanelen op de daken gelegd. Het begin van het zonnestroom project, waar alle bewoners uit Dieze aan mee kunnen doen. Voor de eerste 165 woningen heeft de gemeente Zwolle in 2015 een subsidie gerealiseerd waardoor de financiering van de zonnepanelen mogelijk wordt gemaakt. De bewoners hoeven hierdoor niet zelf te investeren, maar kunnen de panelen huren van het WijBedrijf. De huur ligt altijd lager ten opzichte van de kosten die een energieleverancier rekent voor diezelfde stroom, wanneer een bewoner die stroom uit het stopcontact haalt. Daardoor is er voor de bewoner altijd direct voordeel.

Forse groei

In de komende weken worden er 55 daken van zonnepanelen voorzien. In totaal komen er daardoor ruim 275 panelen bij in Dieze, bovenop de circa 150 panelen die het WijBedrijf al had gelegd. Dat is dus een forse groei! Installatiebedrijf Drenth Energy voert in de komende weken de technische installatie van de zonnepanelen uit.

Een mooie actie volgens wethouder Monique Schuttenbeld: “Het is mooi om te zien dat er steeds meer zonnepanelen op de daken te zien zijn in de wijk Dieze. En dat de bewoners die hiervoor kiezen er financieel er zelfs op vooruit gaan. Ik ben blij met deze besteding van de subsidiegelden en complimenteer WijBedijf Dieze die de bewoners ontzorgt bij het verduurzamen van hun woningen!”

 

Het WijBedrijf Dieze is een non-profit organisatie die in 2015 is opgericht voor en door bewoners om de wijk vooruit te helpen. Het WijBedrijf doet verschillende projecten in de wijk op het gebied van energiebesparing, werkgelegenheid en leefbaarheid.
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button