Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zomerexpo op de Groene Welle

Zwolle – Afgelopen woensdag vond op de Groene Welle in Zwolle de zomerexpo KRACHT plaats. Met verschillende ruimtelijke objecten, arrangementen, bruidsboeketten en aanverwant bloemwerk gaven mbo-studenten Bloem & Styling een beeld van hun ambacht, de trends in het huidige bloemwerk en de mogelijkheden van florale objecten voor het bedrijfsleven. Alle presentaties stonden in het teken van kracht en stralen dynamiek, energie, flinkheid, intensiteit, onstuimigheid, pit, sterkte en vermogen uit.

KRACHT als uniek thema van deze avond

Alle werken zijn examenstukken van tweede, derde en vierdejaarsstudenten (niveau 2, 3 en 4) en zijn beoordeeld door de vakdocenten en vakgenoten uit het bedrijfsleven. De bloemwerken zijn een onderdeel van de Proeve van bekwaamheid, een soort grote examenopdracht. Naast het praktische resultaat worden bijvoorbeeld ook het voeren van een verkoopgesprek, het maken van een presentatie in stijl en het bedrijfsvoeren beoordeeld door vakmensen. Bij leerjaar 3 en 4 worden de studenten bezocht op het leerbedrijf en de studenten van leerjaar 2 (niveau 2, 3 en 4) doen de Proeve op school in een gesimuleerde setting, waarbij assessoren de studenten observeren.

De zomerexpo geeft een goede indruk van de kwaliteit van de verschillende creatieve opleidingen. De studenten waren aanwezig om hun werk toe te lichten en kunnen zo goed vertellen welke kennis, vaardigheden en vakmanschap ze tijdens hun opleiding hebben ontwikkeld.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button