Nieuws uit Zwolle

GGD IJsselland wint Erfgoedprijs Zwolle-Kampen

Zwolle – GGD IJsselland verbouwde het rijksmonumentale kantoorpand aan de Zeven Alleetjes 1 met oog voor de cultuurhistorische waarde en maakte het monument weer klaar voor de toekomst, daarom ontvangen zij dit jaar de Erfgoedprijs Zwolle-Kampen. Rond zaterdag 9 september (Open Monumentendag) overhandigen gemeenten Zwolle en Kampen de prijs.

GGD IJsselland heeft met zorg voor de monumentale waarde het kantoorgebouw uit 1939 verbouwd tot een hedendaags kantoorconcept. Er is gekozen voor kwaliteit en zorgvuldigheid, dit is onder meer terug te zien in de materiaalkeuze en afwerking. De hoofdentree aan de Zeven Alleetjes is weer in ere hersteld zoals de architecten dit tientallen jaren geleden bedachten. Ook is de indrukwekkende trap en hal met glas-in-lood raam weer zichtbaar voor bezoekers. Daarmee heeft het gebouw weer een levendige uitstraling gekregen.

Rijksmonument uit 1939

Het kantoorgebouw werd in 1939 voor de N.V. Electriciteits Fabriek IJsselcentrale ontworpen door de Rotterdamse architect Van der Steur in samenwerking met zijn Zwolse collega Meijerink. Het pand staat bekend als één van de hoogtepunten uit het werk van architect Van der Steur.

Erfgoedprijs Zwolle-Kampen

Sinds 2008 hebben gemeente Kampen en gemeente Zwolle een gezamenlijke erfgoedprijs. Dit is een prijs, namens beide gemeenten, als waardering voor de inzet van het restaureren, beheren en in stand houden van cultuurhistorisch erfgoed. Ieder jaar wordt de prijs afwisselend in Zwolle en Kampen uitgereikt. Aan de prijs is een oorkonde en een geldbedrag van € 1.000,- verbonden.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button