EconomieNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Zo gaat het nieuwe sportcentrum op de Vrolijkheid eruit zien

Zwolle – Zwolle krijgt er definitief een grote sportaccommodatie bij. Vlakbij het stadion van PEC Zwolle is op 7 oktober de nieuwe naam ‘Victorium’ onthuld. Het multifunctionele complex gaat een mix van topsport, breedtesport
en sportzorg bieden.

Zwolse ambities

Bij de officiële aftrap van de bouw op 7 oktober is de nieuwe naam onthuld. De
werktitel SportXL verdwijnt daarmee definitief. Bij een ambitieuze, groeiende stad als Zwolle hoort ook een sportaccommodatie die ambities uitstraalt. Dat was het idee van de Zwolse initiatiefnemers en sportliefhebbers Mark van Buiten (Eurosafe Solutions), Marc Huitink (Dockpoint) en Gerrit Jansen (Jansen Vastgoed). In 2015 lanceerden deze ondernemers en fanatieke supporters van de stad Zwolle voor het eerst hun sportieve plannen.

Sport en horeca

Het sportcomplex huisvest straks een Regionaal Training Centrum voor sportverenigingen, opleidingen en toekomstige topsporters. Met elf squashbanen wordt het complex het regionale squashmiddelpunt met gelegenheid voor nationale kampioenschappen. Er komt ook een grote turnhal waar de landelijke top op Olympisch niveau kan trainen. Ook Landstede Sport & Bewegen en Centre for Sports & Education zullen er dagelijks te vinden zijn. Daarnaast krijgt het gebouw uitgebreide horecavoorzieningen.

Sportmedische begeleiding

De nieuwkomer op het Zwolse sportpodium wil verder gaan dan alleen het aanbieden van sportfaciliteiten. Sporters kunnen er ook sportmedische begeleiding krijgen zoals fysiotherapie, personal training, podotherapie, dieetadvies en coaching. Het komende jaar wordt dit verder ingevuld. Op deze manier wil het nieuwe sportcentrum een totaalconcept aanbieden en de verbinding tussen sportverenigingen en de sportzorg stimuleren.

Nog ruimte vrij

Met drie etages en een forse oppervlakte van 8.185 m² krijgen sportverenigingen en (sport)opleidingen veel ruimte. Het indoor en outdoor aanbod is gericht op iedere leeftijd en elk niveau. Er is nog plek voor clubs en sportmedische begeleiders. De opening staat zomer 2021 op de agenda.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button