112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dodelijk ongeval op Ordelseweg bij Zwolle

Zwolle – Zondagmiddag, rond kwart over 12, heeft zich een ernstig ongeval voorgedaan op de Ordelseweg bij het buurtschap Haerst in Zwolle Noord. Op de weg zijn twee auto’s frontaal op elkaar gebotst. Een 87-jarige vrouw is omgekomen bij het ongeval De vrouw zat als bijrijdster in één van de bij het ongeval betrokken auto’s. Een andere vrouw raakte gewond.

Twee ambulancevoertuigen, een rapid responder met een ambulanceverpleegkundige en de Officier van Dienst – Geneeskundig waren aanwezig. Ook de brandweer kwam ter plaatse, maar hoefde niet in actie te komen.

De forensisch arts van de GGD werd opgeroepen om naar het ongeval te gaan. Het dodelijke slachtoffer is later per ambulance overgebracht naar Isala onder begeleiding van de forensisch arts.

Het gewonde slachtoffer, een inzittende van de andere auto, was aanspreekbaar. Met ondersteuning van het ambulancepersoneel is ze zelf naar de brancard gelopen. Vervolgens is ze overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

De schade aan de auto’s was fors. Bij beide voertuigen waren de airbags opgeblazen. Hoe het ongeval heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie heeft het onderzoek gedaan. Ze hebben hierbij onder meer van een drone gebruikt gemaakt.

Het ongeval werd opgemerkt door een automobilist die op de A28 reed. Hij deed de eerste melding naar de politie. Automobilisten die achter op het ongeval stuitten belden vervolgens ook 112 waarna ook de exacte locatie bekend werd.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button