Nieuws uit ZwolleSportZaalvoetbal

Zaalvoetbalteam Dieze West winnaar IJsselcup 2018

Zwolle – Vrijdagavond laat kwam er een einde aan twee dagen zaalvoetbal in de WRZV hallen. Er werd in twee dagen tijd maar liefst dertig uur gevoetbald in de zaal. In de ochtend en middag de jeugd en in de avond werd er gestreden om de IJsselcup.

De ‘cup met de grote oren’ had volgens de kenners toch een verrassende maar verdiende winnaar. Favoriet voor de titel KHC uit Kampen, met hoofdzakelijk zaalvoetballers in het team, werd verrassend uitgeschakeld in de kwartfinales. WVF uit Westenholte nam de penalty’s beter en keeper Mike ter Wiele wist maar liefst drie KHC penalty’s uit zijn doel te ranselen.

De debutanten van vv Heino en DESZ uit Zwartsluis wisten te verrassen, met leuk en fris zaalvoetbal. Voor de Sluzigers was de kwartfinale het eindstation, maar Heino wist de halve finale te bereiken, maar was WVF toch een maatje te groot. Ook debutant SVI kwam met zijn sterkste team aan de start en won al haar poule duels. Dieze West was na een zwaarbevochten zege in de kwartfinales tegen s’ Heerenbroek de eerste halve finalist en moesten aantreden tegen het sterke SVI.

Dieze won verrassend en ook vrij gemakkelijk van de Ittersummers en wist zich te plaatsen voor de finale. In de finale trof Dieze het jonge en van het talent overlopende WVF. De kleine finale om de 3e prijs werd verrassend gewonnen door Heino. De finale werd gespeeld voor veel publiek in de Bep Bakhuyshal. Dieze West kwam al snel op voorsprong, maar zag toch WVF langszij komen door een treffer van Paul van Dijk. Er werd in de leuke en spannende finale niet meer gescoord.

Strafschoppen moesten uitkomst brengen en Dieze West nam de penalty’s beter en mocht zich voor de tweede keer winnaar noemen van de IJsselcup. Ben Hendriks (oud speler/ trainer van PEC Zwolle) overhandigde de beker.

De volgende editie van de IJsselcup staat al gepland in december 2019. De wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 27, zaterdag 28 en/ of maandag 30 december. Het is dan laatste editie in de huidige WRZV hallen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button