Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

SVI kijkt omhoog: ,,Bij de eerste zes eindigen”

Auteur: Giuseppe Rigano

Zwolle – Voor SVI is de eerste seizoenshelft niet verlopen zoals vooraf werd gehoopt. Met veertien punten uit twaalf duels staat de club uit Zwolle-Zuid op een voorlopige negende plek in de tweede klasse H. Het verschil met de subtop én de degradatiezone is klein. Trainer Joram Hendriks wanhoopt echter niet: ,,We gaan in de voorbereiding met een aantal punten aan de slag en hebben de kwaliteit om bij de eerste zes te eindigen. Daar gaan we voor.”

SVI ging de winterstop in met een 1-4 nederlaag tegen koploper DOS Kampen. De wisselvalligheid in resultaten komt volgens Hendriks door meerdere factoren. ,,Er zijn veel wisselingen in de ploeg geweest. Als trainer heb ik daar natuurlijk een aandeel in, soms moet je keuzes maken. Op het gebied van verantwoordelijkheid en discipline moeten we groeien als team.”

Kwaliteit zit er zeker in de ploeg van SVI. Zo kwam goaltjesdief Youp Kok afgelopen zomer over van Berkum. ,,Voetballend doen we het best aardig”, blikt Hendriks terug. ,,Qua positiespel en balverovering ben ik tevreden. In de tweede seizoenshelft moeten we vooral werken aan ons scorend vermogen. We creëren veel, maar maken het niet altijd af.” Mede daardoor werden er dit seizoen pas vier duels gewonnen. ,,Dat komt ook omdat we achterin nog teveel weggeven.”

Deze week deden enkele selectiespelers van SVI mee aan de IJsselcup in de WRZV-hallen. Donderdag staat de eerste veldtraining op het programma. Onder de Spaanse zon moeten vervolgens de puntjes op de i gezet worden. ,,We trainen een week bij de club en vertrekken dan met een fitte groep op trainingskamp naar Malaga. We missen nog een paar spelers, maar verwachten dat die snel kunnen aansluiten”, aldus Hendriks. Op 19 januari wordt de competitie hervat. Vroomshoopse Boys is dan de tegenstander.

Hendriks is bezig aan zijn derde seizoen bij SVI. Het contract van de jonge hoofdtrainer loopt na dit seizoen af. ,,Ik sta ervoor open om bij de club te blijven. Ik hoop op deelname aan de TC1-cursus van de KNVB, dus het is nog even afwachten hoe alles gaat lopen.” Hij heeft het in elk geval naar zijn zin in Zwolle-Zuid. ,,Het gevoel is goed. Als er rek in blijft en de spelers en het bestuur ook positief zijn, is een verlenging goed mogelijk.” 

Gerelateerde artikelen

Back to top button