Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWonenZorg & Welzijn

WOZ-waardes bekend, bezwaar maken binnen zes weken

Zwolle – Ieder jaar bepaalt GBLT de WOZ-waardes voor woningen en bedrijven in Zwolle. De WOZ-waarde is te vinden op taxatieverslagen. Het taxatieverslag staat in de documenten in de beveiligde Mijn Loket omgeving via gblt.nl.

De WOZ-waarde kan anders zijn

De WOZ-waarde verandert mee met veranderingen van verkoopprijzen van woningen en bedrijven. Dit komt omdat de verkoopprijzen van woningen en bedrijven onderdeel zijn van de berekening van de WOZ-waarde. GBLT bepaalt de WOZ-waarde op basis van uw situatie. Door de situatie op de woningmarkt kan de WOZ-waarde hoger zijn dan u verwachtte.

Oneens met de WOZ-waarde? Maak gratis bezwaar

Iedereen kan makkelijk bezwaar maken tegen de WOZ-waarde via Mijn Loket op gblt.nl. In het bezwaar geeft men aan waarom men het oneens is met de WOZ-waarde. De taxateurs van GBLT beoordelen het bezwaar. Klopt het bezwaar? Dan past GBLT de WOZ-waarde aan. De indiener krijgt van GBLT een brief met de beslissing. Ga voor meer informatie naar gblt.nl/bezwaar-woz.

Bezwaar maken binnen zes weken

Iedereen kan de WOZ-waarde ook op de belastingaanslag vinden die men van GBLT ontvangt. Men heeft vanaf dat moment zes weken om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Wie heeft gekozen voor de Berichtenbox van Mijn Overheid ontvangt zijn of haar belastingaanslag via de Berichtenbox.

Vragen of hulp nodig?

Ga voor vragen naar gblt.nl. Of bel voor 1 april zodat GBLT op tijd kan helpen met een bezwaar. Men kan GBLT bellen op het nummer 088-064 55 55. Zij zijn open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren