Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

World Press Photo vanaf vandaag te zien in Grote Kerk Zwolle

Zwolle – Vanaf vandaag zijn de winnende foto’s van World Press Photo editie 2015 te bezichtigen in de Grote Kerk in Zwolle. De tentoonstelling is geopend van dinsdag 8 maart tot en met zondag 3 april.

Indrukwekkende nieuwsfoto’s

De tentoonstelling in het koor van de Grote Kerk toont een overzicht van de mooiste en indrukwekkendste nieuwsfoto’s die het afgelopen jaar gemaakt zijn door ’s werelds beste fotojournalisten.

Intrigerende beelden

De fototentoonstelling reist over de hele wereld en wordt in meer dan negentig wereldsteden geëxposeerd. Er worden intrigerende beelden getoond met als thema’s: het dagelijks leven, huidige kwesties, algemeen nieuws, lange termijn projecten, natuur, portretten, sporten en plaatselijk

Prestigieuze prijzen

World Press Photo heeft voorjaar vorig jaar voor de 60e keer haar prestigieuze prijzen uitgereikt aan internationale persfotografen. De winnende foto’s van de editie 2015 zijn nu te zien in de Grote Kerk in Zwolle. Tegelijkertijd wordt in maart 2016 deze tentoonstelling georganiseerd in India en Duitsland.

Wolrd Press Photo Zwolle
Wolrd Press Photo Zwolle
Wolrd Press Photo Zwolle
Wolrd Press Photo Zwolle
Wolrd Press Photo Zwolle
Wolrd Press Photo Zwolle

Fotowedstrijd

Behalve de World Press Photo tentoonstelling zijn ook 34 geselecteerde foto’s te zien van de fotowedstrijd ‘Een speciale kijk op het dagelijkse leven’. Voor deze wedstrijd mochten amateurs en professionals foto’s inzenden. Van de geselecteerde foto’s worden er 5 genomineerd voor de 1e, 2e en 3e prijs. Op 22 maart 2016 worden de winnaars bekend gemaakt door de vakjury. Er wordt ook een publieksprijs ingesteld voor de bezoekers van de tentoonstelling. De winnaars van deze prijs worden op 3 april bekend gemaakt.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button