Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wordt tegelzetter Jan uit Zwolle de Meesterbakker van 2023?

Zwolle – Vanavond strijden 4 meesterbakkers in de finale van Heel Holland Bakt en tegelzetter Jan uit Zwolle is erbij. Hij neemt het op tegen de drie andere finalekandidaten Mercedes, Amel en Zineb. Het belooft een zinderende finale te worden.

Jan de Tegelzetter

De 43-jarige Jan uit Zwolle is tegelzetter. Als kind bakte hij graag met zijn moeder en droomde hij van een carrière als bakker. Helaas gooide bakkersallergie roet in het eten. Nu bakt hij als hobby, regelmatig samen met zijn dochter. Bakken en de bouw hebben volgens Jan meer overeenkomsten dan je zou denken, zo is het bijvoorbeeld heel belangrijk om netjes en georganiseerd te werken!

Twee keer Meesterbakker

In het tiende seizoen van Heel Holland Bakt werd hij al drie keer Meesterbakker. Zo scoorde hij goed met zijn taart van Delfts Blauwe tegeltjes. Een taart van anijs met sinaasappel crèmeux. Ook zijn vier op een rij gemberkoek en zijn zelfportret a la Vincent van Gogh in de vorm van een hazelnootbiscuit met bramen gooide hoge ogen bij de serie.

Nhaan van chocolade

In deze finaleaflevering moeten de kandidaten aan de slag met de technische opdracht: Nhaan van chocolade! En voor iedereen die niet weet wat Nhaan is? Nou dat is de ruwharige Teckel van culinair recensent en jurylid van HHB Janny. Ook het allerlaatste baksel van dit seizoen is een waar spektakelstuk; een grote taart waarbij diverse technieken worden toegepast.

TV

Of Jan gaat winnen zullen we vanavond zien. De finaleaflevering wordt uitgezonden op op zondag 5 februari 2023 vanaf 20.25 uur op NPO 1. Heb je een uitzending gemist of wil je alle afleveringen nog eens zien? Kijk dan via deze link.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button