Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieTV KortVoorpagina

Wethouder Van As kondigt vertrek aan

Zwolle – Wethouder Filip van As (ChristenUnie) van de gemeente Zwolle heeft met onmiddellijke ingang zijn functie beschikbaar gesteld. In onderstaande persverklaring motiveert hij zijn besluit:

‘Ik heb mij de afgelopen zeven jaar met hart en ziel ingezet voor deze functie. Het was steeds een voorrecht om als wethouder deze mooie stad te mogen dienen. En het kost mij dan ook veel moeite en pijn om daar nu afscheid van te nemen. Toch zie ik deze stap als onvermijdelijk.
Een van de belangrijkste onderdelen van mijn portefeuille is duurzaamheid; een thema dat mij zeer aan het hart gaat. Een belangrijke opgave binnen de duurzaamheid is de omschakeling naar duurzame energiebronnen.

Dat transitieproces moet, samen met de stad, de komende tijd meer vaart krijgen. Maar de versnelling van dit proces vraagt voor een bestuurder een breed politiek draagvlak.
Ik heb met name afgelopen maandag tijdens het debat over energietransitie dit politieke draagvlak niet ervaren. Om die reden vind ik het juist om nu mijn functie neer te leggen.’

Filip van As is sinds 2010 wethouder van de gemeente Zwolle. In het huidige college is hij portefeuillehouder voor onder andere duurzaamheid, mobiliteit en de binnenstad. Hij is wijkwethouder van de binnenstad, AA-landen en Berkum.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button