Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Fractievoorzitter Gerdien Rots ChristenUnie Zwolle betreurt vertrek wethouder van As

Zwolle – Filip van As heeft woensdagochtend zijn functie als wethouder neergelegd. Van As stelt dat hij te weinig draagvlak voelt om de versnelling uit te voeren die nodig is om de Zwolse duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Van As en de ChristenUnie hebben de versnelling van de duurzaamheidsagenda voortdurend als speerpunt benoemd. ChristenUnie-fractievoorzitter Gerdien Rots betreurt het vertrek van wethouder Van As.

“Filip van As heeft zich als wethouder voortdurend ingezet voor het belang van álle Zwollenaren en het beste voor de toekomst van onze stad. Zijn niet aflatende inzet voor duurzaamheid voor het Zwolle van ons en onze kinderen was en is van groot belang. Hij heeft in deze collegeperiode geschetst welke opgaven Zwolle moet invullen voor een overgang naar schone energie. Filip heeft na het debat over de energietransitie echter geconcludeerd dat het politieke draagvlak om daar verder aan te werken, onvoldoende is. Ik respecteer zijn besluit en heb grote waardering voor zijn voortdurende inzet voor onze idealen. De ChristenUnie blijft zich onverminderd inzetten voor een duurzame stad.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Geef een reactie

Back to top button