Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Wereldwijde Peace Run bezoekt stadhuis

Zwolle – De Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run, ’s werelds langste estafetteloop voor vrede, is vanochtend door Zwolle gekomen op een route van 24.000 kilometer door alle Europese landen.

Een internationaal team van hardlopers draagt de vredesfakkel vijf dagen lang door Nederland. Doel van de Peace Run is om vrede en harmonie te stimuleren tussen mensen en landen. De lopers brengen de boodschap dat vrede begint bij onszelf.

De Peace Run arriveerde rond kwart voor elf bij het stadhuis van Zwolle, waar de hardlopers werden ontvangen door loco-burgermeester René de Heer. De lopers overhandigden de vredesfakkel en een certificaat van waardering aan de Zwolse loco-burgemeester. Ook brachten de hardlopers het Peace Run lied ten gehore.

Loco-burgemeester De Heer, zelf een verwoed hardloper, sprak zijn waardering uit voor de hardlopers die ondanks de hitte er niet over peinzen om het rustiger aan te doen. De lopers waren vanochtend vanuit Giethoorn vertrokken. De Heer bood de renners voor vrede een lunch aan op het stadhuis.

Van Zwolle naar Amersfoort

Vanuit Zwolle gaat de 105 kilometer lange dagetappe door naar Stroe. Na een ontmoeting aldaar met ‘ice man’ Wim Hof hopen de renners rond 5 uur vanmiddag de vredesfakkel in Amersfoort te overhandigen aan de Amersfoortse burgervader. Komende zaterdag steken de lopers de Belgische grens over.

Inzetten voor een betere wereld

De Peace Run wil mensen inspireren om zich in te zetten voor een betere wereld en een harmonieuze samenleving. Het evenement is ondersteund door wereldleiders als Nelson Mandela en Mikhail Gorbachov, spirituele leiders waaronder Desmond Tutu en wijlen Moeder Teresa en sporters waaronder Carl Lewis en Muhammad Ali. In Nederland hebben Leontien Van Moorsel, Anky Van Grunsven, Herman Van Veen en de spelers van Ajax de fakkel vastgehouden en de loop ondersteund.

Onderscheiden door UNESCO

De Peace Run is in 1987 opgericht door de Indiase vredesfilosoof, kunstenaar en dichter Sri Chinmoy (1931-2007) en wordt gecoördineerd door een internationaal netwerk van vrijwilligers, geïnspireerd door Sri Chinmoy’s visie van een vreedzame wereld. Als blijk van erkenning voor zijn contributie voor een betere wereld is Sri Chinmoy door UNESCO onderscheiden met de Nehru Medaille.

Gerelateerde artikelen

Back to top button