EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wehkamp opent tweede distributiecentrum in Zwolle

Zwolle – Afgelopen vrijdag opende Wehkamp haar tweede distributiecentrum op bedrijventerrein Hessenpoort. Dit nieuwe pand is gekoppeld aan het huidige gebouw, waardoor een distributiecentrum is ontstaan van ruim honderdduizend vierkante meter. Het nieuwe pand werd geopend door wethouder René de Heer en de Wehkamp directeuren Piet Coelewijn en Maarten Tibosch.

“We hebben bij dit nieuwe distributiecentrum flink geïnvesteerd in hoogwaardige systemen waardoor we meer bestellingen aankunnen en onze betrouwbaarheid van leveringen aan de klant nog verder verhogen naar ruim 99,9%,” zegt directeur Maarten Tibosch.

Duurzame groei

Wehkamp heeft gekozen voor duurzame groei. Dat is overal in en om het nieuwe gebouw terug te zien. Op het eerste gebouw lagen al tienduizend zonnepanelen. Door de komst van het nieuwe pand wordt het aantal zonnepanelen uitgebreid naar vijftienduizend. Daarnaast is het gehele pand voorzien van energiezuinige LED-verlichting. Ook zijn er elektrische laadpalen geplaatst voor auto’s en fietsen. Regenwater wordt gebruikt om de toiletten door te spoelen en rondom het pand is een ecologische tuin aangelegd. Door nuttig gebruik van energie is het nieuwe distributiecentrum ruim dertig procent energiezuiniger.

Prettige werkplek

Het nieuwe gebouw is niet alleen heel duurzaam ingericht, het is ook een prettige werkplek voor de medewerkers. Er is veel aandacht besteed aan goede werkplekken, voorzien van hulpmiddelen die het werk makkelijker maken zoals tilliften, aan te passen tafels en elektrisch aangedreven karren. Ook is er geïnvesteerd in goede klimaatregeling en veel daglicht.

Het nieuwe distributiecentrum biedt ook plaats aan ruim twintig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button