112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Man neergestoken in Domus Leger des Heils

Foto's © Peter Denekamp / video © Hugo Janssen

Zwolle – Woensdagmiddag vond rond kwart voor één een steekpartij plaats bij de Domus, een opvanglocatie van het Leger des Heils Overijssel. Een 40-jarige man raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft in het gebouw een 57-jarige Zwollenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht verantwoordelijk te zijn voor het steekincident. Hij blijft voorlopig vastzitten op het politiebureau.

De traumahelikopter uit Groningen werd opgeroepen om de ambulancedienst bij te staan. Toen de helikopter tussen Staphorst en Zwolle vloog werd deze afgezegd. Het ambulancepersoneel besloot om het slachtoffer met spoed naar het Isala te vervoeren. Enkele minuten later vertrok de ambulance met zwaailicht en sirene richting het traumacentrum.

Vorig jaar raakte in november een 39-jarige man ernstig gewond in de Domus nadat hij neergestoken werd door een 61-jarige medebewoner. Destijds kon de verdachte ook direct worden aangehouden door de politie in het gebouw.

De recherche heeft tot ongeveer half vijf ’s middags onderzoek gedaan op de plaats van het incident. Het is nog onbekend wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding was.

Domus is een beschermde woonvorm voor dak- en thuisloze mensen die nergens anders terecht kunnen. Zij krijgen 24-uurs begeleiding, een eigen kamer en benodigdheden voor het eerste levensonderhoud. De zorgvraag van de deelnemer staat centraal en er worden individuele afspraken gemaakt over middelengebruik. De hulpverlening wordt aangepast op de zorgvraag met als doel dat deelnemers zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving.

De aangehouden verdachte wordt afgevoerd.
Het slachtoffer wordt met spoed overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

De politie doet de komende uren onderzoek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button