CoronavirusEconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wc-papier, pasta en groenteconserven vliegen de deur uit bij supermarkten Zwolle

Door: Marijn Joop

Zwolle – Het is vrijdagochtend extra druk in de winkels in Zwolle. Wc-papier, pasta, rijst en groenteconserven vliegen de winkels uit.

Ook bij Jumbo Nagelmaker in Stadshagen is het veel drukker dan normaal. “De klanten zijn aan het hamsteren. Je ziet met name dat WC-papier; potjes groenten; pasta; rijst en houdbare melk, maar ook versproducten als brood; groenten en vlees volop worden ingeslagen. Eigenlijk is het gewoon niet te doen.” Laat Martijn Dekker – de assistent bedrijfsleider van Jumbo Nagelmaeker – aan ons weten. Ook met lichte medicijnen als Paracetamol loopt het storm.

Lege schappen Jumbo Assendorp

Ook bij andere filialen van Albert Heijn en Jumbo is het erg druk. Voor veel filiaalmanagers is het zo hectisch dat ze niet konden reageren op onze vragen. Een rondje langs de supermarkten laat bij bepaalde soorten producten veel lege schappen zien.

De supermarkten treffen zelf ook extra maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo vinden er geen proeverijen meer plaats in de winkels en worden winkelmandjes en -wagens de hele dag door extra grondig schoongemaakt. Ook roepen de supermarkten de klanten op om zoveel mogelijk met pin te betalen.

Of de epidemie ook effect gaat hebben op de levering aan de supermarkten is lastig in te schatten, maar daar is wat betreft Dekker van Jumbo Nagelmaeker vooralsnog geen reden tot zorg. “Wij hebben nog geen reacties van distributiecentra gekregen dat we tekorten aan levering hebben.” Ook een andere Zwolse supermarkt – die niet bij naam genoemd wil worden – laat ons weten dat ze op dit moment nog geen reden tot zorg ziet op het gebied van levering.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel verwacht dat de piekdrukte de komende dagen minder wordt en dat de supermarkten snel weer hun normale schapvoorraden zullen hebben: “Voor de grotere vraag naar houdbare artikelen, zetten de supermarkten alle zeilen bij om de schappen gevuld te houden.” Het CBL benadrukt dat er voldoende voorraden zijn. “In de distributiecentra en in de ruim 4000 supermarkten wordt hard gewerkt zodat de schappen gevuld blijven.”

Lege schappen Jumbo Assendorp
Lege schappen Albert Heijn Diezerpoort
Lege schappen Albert Heijn Diezerpoort
Lege schappen Albert Heijn Diezerpoort
Lege schappen Albert Heijn Diezerpoort

Gerelateerde artikelen

Back to top button