Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Warmste Eerste Kerstdag ooit gemeten

Met een meting van 13,1 graad om 20.50 uur in De Bilt gaat vrijdag de boeken in als de warmste Eerste Kerstdag sinds de metingen in 1901 begonnen. Het jaar loopt op zijn eind en het blijft bijzonder zacht. Het wordt nu al zeker met afstand de warmste december sinds het begin van de metingen. De kans op vorst is zeer klein en een vorstloze december zou een unicum zijn. Droge perioden met soms zonneschijn worden afgewisseld met momenten dat er regen valt.

Tweede Kerstdag,

Het is weer eens ‘uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar’. Met maxima rond 14 graden wordt het de warmste Tweede Kerstdag sinds het begin van de metingen. Daarbij blijft het droog met gedurende de dag op steeds meer plekken ruimte voor de zon. Wel waait er een stevige zuidwestenwind. Aan zee is de wind krachtig. In het noordwestelijk kustgebied soms zelfs hard, windkracht 7.

Zondag

Is het opnieuw zeer zacht met maxima tussen 11 en 14 graden. Er is veel bewolking, er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind en lokaal kan een klein beetje regen vallen.

Maandag

wordt een droge dag met af en toe zon. Met circa 10 graden is het niet zo zacht als morgen en zondag, maar nog altijd ruim warmer dan normaal.

Daarna wordt het wisselvallig met elke dag een vrij grote neerslagkans. Tot het einde van het jaar blijft het zacht met maxima rond 11 graden en minima ruim boven 0.

Begin volgend jaar

Wordt het waarschijnlijk iets kouder, maar of het dan ook echt winterweer gaat worden is nog even afwachten.

 

De warmste Kerst hits

Gerelateerde artikelen

Back to top button