Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Wat is er vandaag te doen in Zwolle – Tweede Kerstdag

Wat is er vandaag allemaal te doen in Zwolle? Bekijk de agenda.

Museum de Fundatie Zwolle

Museum de Fundatie Zwolle hanteert komende twee weken verruimde openingstijden en is in de kerstvakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur (ook op maandag 28 december). Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten. Tweede Kerstdag en Oudejaarsdag is Fundatie Zwolle geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Naast een keuze uit eigen collectie nog t/m 3 januari te zien: ‘Gevaar & Schoonheid – Turner en de traditie van het sublieme’, ‘Barbara Klemm – Van Willy Brandt tot Andy Warhol’, ‘Ellen Auerbach – Berlijn-Tel Aviv-New York – een fotografische wereldreis’ en ‘Nick & Simon – OPEN’

De Fundatie

Supermarkten 2e kerstdag

Op 2e kerstdag zullen alleen de volgende supers open mogen tussen 16.00 en 20.00 uur. Check even vooraf of ze ook daadwerkelijk open zijn.

 • Coöp supermarkt, Vechtstraat 60-66
 • Albert Heijn, Wade 10
 • Aldi, Rijnlaan 125
 • Aldi, Bisschop Willebrandlaan 28
 • Lidl, Van der Capellenstraat 45-47
 • Lidl, Bachplein 11
 • Spar Mulder, Roemer Visscherstraat 19

Winkels open op 2e kerstdag

Op 2e kerstdag zijn de volgende winkels open:

 • Woonboulevard Zwolle
 • Bouwmarkten Voorst
 • Ikea
 • Marslanden met uitzondering van de Tuinland

Musical ‘Geen Stille Nacht’

In de Jeruzalemkerk aan de Assendorperdijk 134 wordt tweede kerstdag, 26 december, een musical voor het hele gezin opgevoerd door leden van de kerkelijke gemeente.

Voor de allerkleinsten is er oppas aanwezig, na afloop is er de gelegenheid om met elkaar iets te drinken. De toegang gratis, er wordt een collecte gehouden. Aanvang is om 10.00 uur. Meer informatie via Cora Mostert, 038-4217861.

Kerstconcert Musica Vocalis

In de O.L.V.-Basiliek De Peperbus aan de Ossenmarkt geeft Musica Vocalis onder leiding van Raghna Wissink op zaterdag 26 december om 15.30 uur een kerstconcert met oude composities en moderne bewerkingen.

Er staan motetten van de 16e-eeuwse Tallis en Victoria op het programma, moderne stukken van de Britse componisten Bennett en Walton, de Nederlandse kerstliederen van Julius Röntgen en Louis Toebosch en bewerkingen van Jetse Bremer. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de koorleden en via info@musicavocalis.nl en kosten 15 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor studenten.

Kerstconcert

Sprookjesfestival

Zoals elk jaar wordt er in de kerstvakantie een Sprookjesfestival georganiseerd in Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel, bomvol voorstellingen, workshops en sprookjesactiviteiten. Voor ieder wat wils. Van grootse musicals als Rapunzel en Sprookjesboom, tot kleine voorstellingen als De zangeres van van de Nijl in het vestzaktheater. Tussendoor is er in de foyer van Schouwburg Odeon van alles te doen. Er kan naar hartenlust worden geknutseld en gespeeld. Het Sprookjesfestival zal beginnen met een brunchconcert op tweede kerstdag voor de hele familie.

Sprookjesfestival

IJsbeelden Festival + gratis Event Plaza

Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival is dit jaar ‘Journey Through a Frozen World’. Alles staat in het teken van een fantastische wereldreis langs de meest indrukwekkende highlights van meer dan 20 landen en werelddelen. Een tipje van de sluier kunnen we al wel oplichten: “Denk aan piramides, The Opera House, de Taj Mahal, Mount Rushmore en de Big Five. Maar er is vooral ook heel veel te beleven.”

IJsbeelden Festival

Top 2000 Live! Revolution

Een waanzinnige band met drie zingende alleskunners die u in twee uur meenemen door de top 2000. Genieten zoals u het wilt: zitten, meebeleven, meedoen, dansen en/of staan. Na drie spetterende seizoenen
wordt met de REVOLUTION tour opnieuw een sneltreinreis door de lijst der lijsten afgelegd. Pop-, Rock-, Soul-, Nederpop-, Rock&Roll-, SingleLuck-, Evergreens-, R&B- en Greatest hits komen voorbij.

De Spiegel, Rabo zaal. 15.00 uur

Top 2000 Live! Revolution

Jarno & Tamme

100% vinyl met rock, electro, hiphop en soul als hoofdingrediënten. Geen Spotify of You Tube rips dus. Aanvang 22:00 uur gratis entree. Café de Singel , Groot Wezenland 4 Zwolle.

Jarno & Tamme

Kerst Disco met DJ Wipneus en Pim!

Disco Vibes van 1975 tot 2015:
Earth Wind & Fire, Pharrell, Barry White, De La Soul, Jamiroquai, Donna Summer

Van 22:00 tot 02:00!
Tickets €10
(verkrijgbaar vanaf 7 december via www.wipneusenpim.nl)

————————————————————————————–

DISCO DINER!
Eerst dineren en dan door naar boven voor de Kerst Disco!

aanvang: 19:00
4- soorten voorgerechten
3- soorten hoofdgerechten
& als toetje, Chef’s verrassing

€ 35 p.p!
(inclusief ticket Kerst Disco, exclusief drank)

Reserveer via contact@blijzwolle.nl

Wipneus & Pim

Gerelateerde artikelen

Back to top button