EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Filialen V&D nog zeker 2 maanden open, kans op doorstart V&D en La Place

Zwolle – Er zijn tientallen geïnteresseerde partijen voor V&D en La Place of onderdelen daarvan. Dat hebben de curatoren donderdag in een persbericht laten weten. De curatoren van V&D streven ernaar de winkels en restaurants nog 2 maanden open te houden.

Salaris

Er zullen de komende tijd gesprekken worden gevoerd met verschillende partijen. Binnen deze twee maanden zal ook duidelijk worden in welke vorm V&D en La Place een doorstart kunnen maken. De salarissen worden deze 2 maanden gewoon doorbetaald. Het is positief dat de winkels open blijven. Een bedrijf dat surseance van betaling heeft aangevraagd, heeft veel meer kans op een succesvolle doorstart als er gewoon wordt doorgewerkt. De curatoren zijn optimistisch en denken dat ze in ieder geval een deel van de filialen open kunnen houden.

Reddingsplan

V&D verkeert in zwaar weer omdat de eigenaar van het bedrijf, de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital niet langer bereid is geld te steken in het concern. Begin dit jaar werd er voor V&D al een reddingsplan in werking gezet. Dat hield een fikse reorganisatie in, een huurverlaging en een investering van Sun Capital van 47 miljoen euro.

Wintercollectie

Maar de wintercollectie van V&D bleef door het warme najaar lang in de rekken hangen en ook de decemberverkopen voldeden niet aan de verwachtingen. Daardoor liepen de tekorten nog verder op en besloot Sun Capital alsnog de stekker eruit te trekken.

Cadeaubonnen

Voor mensen met cadeaubonnen van de V&D is er nog geen goed nieuws. Vooralsnog worden die niet meer aangenomen in de winkels.

 

Lees ook, de consequenties

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button