Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

VVD Zwolle dringt aan op binnenhalen Songfestival

Zwolle – Het Songfestival komt naar Nederland. Daags voor de overwinning van Duncan Laurence lonkten een aantal partijen al naar de organisatie van dit miljoenen kostende evenement. Eén van die organisaties is de IJsselhallen in Zwolle. Een goed idee vindt de plaatselijke VVD fractie. Ze dringt er dan ook op aan bij het Zwolse stadsbestuur om samen met partners het Songfestival in 2020 naar Zwolle te halen.

Een zeer geschikte locatie voor het festival is volgens Toni Denneboom de IJsselhallen in Zwolle. De directeur van de evenementenlocatie in Zwolle liet dit zondagavond nog weten in het NOS journaal: “Het Songfestival is meer dan welkom in Zwolle!” De VVD is het daarin volledig met Denneboom eens.

Zwolle is niet de enige stad die zich openstelt voor het Eurovisie Songfestival 2020. Ook de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Maastricht hebben laten weten belangstelling te hebben. In Maastricht zijn er zelfs al een aantal schetsen gemaakt laat Rob van der Wiel, directeur van MECC,  weten in het NOS journaal: “Wij hebben de ambitie om hier groot uit te pakken. We hebben al voorzichtig wat schetsen gemaakt om het Eurovisie Songfestival hier te laten plaatsvinden.”

Iedere stad mag zich door middel van een plan van aanpak verkopen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button