KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum ontvangt verrassend TVC ‘28

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag thuis tegen TVC ’28, dat dit seizoen debuteert in de 4e Divisie D en verrassend sterk is gestart. De ploeg uit Tubbergen staat nu tweede op de ranglijst, met een gelijk aantal punten als koploper VVOG. De Zwollenaren wacht, na de muilpeer die ze afgelopen zaterdag kregen, dus opnieuw een zware klus.

“Het zal niet gemakkelijk zijn,” verwacht Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis. “TVC zit in een aardige flow en ze staan niet voor niets tweede. Bij ons loopt het nog minder, maar we hoeven niet in paniek te raken. We hebben een relatief jonge ploeg, maar we moeten wél meer lef en bravoure tonen en ons defensief stabieler voordoen.”

Kampioen

TVC werd in mei op de laatste speeldag kampioen in de zondagse 1e Klasse E,. Dit nadat de Tukkers die titel een week eerder nog verspeeld leken te hebben. Daarna kwam een nieuwe trainer: Berthil ter Avest, die een fraaie staat van dienst heeft als profvoetballer bij onder meer FC Twente en Borussia Mönchengladbach. Als trainer had Ter Avest eerder onder anderen Voorwaarts Twello onder zijn hoede.

Onder de nieuwe coach had TVC dit seizoen een droomstart. In de tweede wedstrijd kregen de Tubbergenaren weliswaar met 0-5 slaag van VVOG maar de andere vier duels werden gewonnen. Ook afgelopen zaterdag was het weer raak, want toen gaf TVC streekgenoot DETO het nakijken met een 2-1 overwinning. De thuisclub kwam snel met 0-1 achter toen een schot van richting was veranderd, maar vlak voor rust kreeg Okke Schepers vrije doortocht en scoorde hij de gelijkmaker.

Direct na de hervatting kon Mart Groothuis, na een corner, uit de kluts de 2-1 binnen werken. DETO gooide vervolgens alles op de aanval maar kon de gelijkmaker niet meer forceren. Zeker niet toen de bezoekers in de extra tijd na een rode kaart met 10 man verder moesten. TVC staat door haar fraaie openingsserie nu op de tweede plek van de ranglijst, met evenveel punten als VVOG. De Harderwijkers hebben wél een beter doelsaldo, waarbij Berkum vorige week overigens ongewild een flink handje hielp…

Voetballes

Berkum opereert dit seizoen nog te wisselvallig. De equipe van trainer Eduard Lindeboom speelde twee keer gelijk en won ruim van Heino, maar verloor onnodig met 2-1 bij Pelikaan S en kreeg afgelopen zaterdag voetballes bij VVOG, dat met een 6-1 winst meer dan een maatje te groot bleek. Berkum liet daar in de eerste minuut een flinke kans liggen, maar daarna was de thuisclub heer en meester. De score werd geopend via een penalty, maar nog vóór rust liepen de Harderwijkers uit naar 3-0.

In het tweede bedrijf kwam VVOG op 4-0 en 5-0 voordat Berkum via Vince van den Anker wat terug deed (5-1), maar daarna kreeg Berkum nog een zesde treffer om de oren. VVOG, de beste ploeg waartegen de Zwollenaren tot nu toe aantraden, gaf daarmee een duidelijk visitekaartje als titelkandidaat af en Berkum staat na dat pak rammel nu 11e. De ploeg van trainer Lindeboom zal de komende weken dus punten moeten gaan pakken om uit de onderste regionen te komen.

De wedstrijd Berkum-TVC ’28 wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Hasse Aartsen, die op Sportpark ‘De Vegtlust’ om 14.45 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button