KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum ontvangt onberekenbaar Buitenpost

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag in eigen huis tegen Buitenpost dat dit seizoen, net als de thuisclub overigens, nogal grillig opereert en onverwachte nederlagen afwisselt met opzienbarende overwinningen. Berkum heeft heel wat goed te maken na het zwakke optreden van vorige week bij Heino, waar met veel geluk een punt werd weggehaald.

“Vorige week zijn we bij Heino véél te zwak begonnen. We moeten er nu echt vanaf minuut één staan als team,” beseft Berkum-aanvaller Nick Kleen. “We weten dat we goed kunnen spelen, dus we moeten 100 procent geven en strijd leveren.”

Titelkandidaat gevloerd

Buitenpost draait vooralsnog goed mee in de 4e Divisie D, maar wisselt zwakke fasen met verrassende prestaties af. Zo ging de ploeg van trainer Kevin Waalderbos eind november met 3-0 onderuit bij laagvlieger Longa ’30 en een week later met 2-1 bij TVC ’28. In de laatste wedstrijd vóór de winterstop baarden de Friezen echter opzien door titelkandidaat VVOG te vloeren en met een 2-1 nederlaag naar huis te sturen.

Afgelopen zaterdag speelde Buitenpost thuis met 2-2 gelijk tegen DETO, dat zich de laatste tijd wat herstelt na een dramatische start. De Friezen mochten niet klagen dat ze een punt aan die wedstrijd overhielden. DETO kwam al na enkele minuten via een penalty op voorsprong en op slag van rust werd het 0-2. Buitenpost kreeg direct na de hervatting echter aansluiting toen Kian Visser een combinatie doeltreffend afrondde. Halverwege de tweede helft kwamen de Friezen zelfs langszij.

De DETO-defensie was niet alert genoeg bij een vrije trap, waarna Rolf Dijk de 2-2 binnen kon schieten. De altijd sterke Buitenpost-keeper Kevin van der Meulen hield zijn ploeg daarna met knappe reddingen op de been en stelde zo een punt veilig. Trainer Waalderbos was, zeker gezien de achterstand bij rust, tevreden over de remise maar niet over het spel van zijn ploeg. “Ik vond ons te afwachtend. We hebben ook te veel de lange bal gehanteerd,” analyseerde de Friese oefenmeester.

Veel minder te spreken

Berkum-coach Eduard Lindeboom was vorige week na het duel bij Heino nog veel minder te spreken over zijn equipe, en met reden. De Zwollenaren kregen daar in de eerste helft alle hoeken van het veld te zien en het was aan doelman Huib Veurink te danken dat de schade beperkt bleef tot een 1-0 achterstand. Na rust kwam Berkum er iets beter in, maar dat het vlak vóór tijd nog 1-1 werd door een goal van Vince van den Anker deed absoluut geen recht aan de veldverhoudingen.

Berkum heeft dus wel wat recht te zetten na die teleurstellende vertoning, maar weet dat Buitenpost lastig te bestrijden is. Eerder dit seizoen speelden de Zwollenaren met 1-1 gelijk tegen de Friezen, toen een snel opgelopen achterstand diep in de tweede helft werd weggepoetst door een goal van Nick Kleen.

Buitenpost staat nu achtste in de 4e Divisie D, slechts één plek boven Berkum en met maar één punt meer. De thuisclub kan dus goede zaken doen met een overwinning, maar bij puntverlies doemt de gevarenzone in het blikveld van de Zwolse formatie op.

De wedstrijd Berkum-Buitenpost wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Nicholas Henon, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.