Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Voorbeschouwing RKC – PEC Zwolle

Zwolle – Woensdag staat er voor PEC Zwolle een inhaalwedstrijd op het programma. In een voor publiek helaas niet toegankelijk Mandemakers stadion gaan de Blauwvingers vanaf 17.30 uur op jacht naar de tweede zege van het seizoen.

Laatste wedstrijd

Afgelopen zaterdag wist de ploeg van trainer Fred Grim de eerste punten van het seizoen te pakken. De uitwedstrijd bij Heracles werd in Almelo met 0-1 gewonnen door een schuiver in de verre hoek van Said Bakari. Door deze overwinning vindt RKC Waalwijk zich als veertiende terug op de huidige ranglijst. Drie plekken hoger en met een puntje meer staat PEC Zwolle. De Blauwvingers gingen in het weekend weliswaar onderuit tegen PSV: 0-3, maar wisten uit de vorige drie wedstrijden wel vier punten te halen. Daarnaast heeft de ploeg van trainer John Stegeman met Feyenoord, AZ en PSV al drie wedstrijden tegen topclubs achter de rug.

Fitte selectie

De oefenmeester heeft woensdag de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Nadat Pelle Clement afgelopen zondag weer bij de groep kwam, keert nu ook Rico Strieder terug. Zoals het er op dit moment uitziet zijn enkel Thomas Lam en Kenneth Paal afwezig in Waalwijk.

Anita

De afgelopen maanden was RKC Waalwijk veelvuldig in het nieuws vanwege de nodige transferperikelen. Zo kwam oud-international Gregory van der Wiel op stage en werden er meer dan tien nieuwe spelers gepresenteerd.Tussen al deze nieuwe spelers zitten enkele opvallende namen. Zo zullen onder anderen Kostas Lamprou, Ola John en Vurnon Anita de blauw-gele kleuren verdedigen. Anita, die twee keer kampioen werd met Ajax en jarenlang in Engeland speelde bij Newcastle United en Leeds United, zal niet voor het eerst tegen PEC Zwolle spelen. In het seizoen 2018-2019 stond hij namelijk voor een andere Brabantse club tussen de lijnen; Willem II.

Leemans

Voor Clint Leemans is het woensdag op voorhand een speciale wedstrijd. In 2017 schoot hij in het Mandemakers stadion met twee goals VVV-Venlo naar de Eredivisie. Daarnaast werd de geboren Brabander afgelopen seizoen verhuurd aan RKC. In totaal kwam hij daar tot vijf doelpunten in 23 wedstrijden. Dit seizoen staat de teller van Leemans al op twee doelpunten en één assist. Het leverde hem de ere-titel ‘Speler van de maand september’ op, uitgeroepen door de Eredivisie en Opta.

Onderlinge ontmoetingen

In de Eredivisie stonden RKC Waalwijk en PEC Zwolle zes keer tegenover elkaar in Brabant. De Blauwvingers wonnen twee ontmoetingen en eenmaal bleven de drie punten in Waalwijk. Drie keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, zo ook de meest recente editie vorig seizoen: 0-0.

Corona

De oorspronkelijke speeldatum van dit duel was zaterdag 3 oktober. Echter werd de wedstrijd rond het middaguur afgelast, aangezien er bij RKC Waalwijk meerdere coronabesmettingen waren vastgesteld. Daarmee kreeg deze confrontatie de twijfelachtige eer van de eerste afgelaste wedstrijd in de Eredivisie, vanwege corona.

Arbitrage

Scheidsrechter: Dieperink

Assistent-scheidsrechters: Honig en Osseweijer

Official: Vos

VAR: Teuben

AVAR: Beijer

FOX Sports

Volg RKC Waalwijk – PEC Zwolle woensdag live op FOX Sports. De aftrap is om 17.30 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button