Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Sparta

Zwolle – In Alkmaar tegen AZ behaalde PEC Zwolle zaterdagavond het eerste punt van de competitie. Met een schitterende afstandstreffer tekende Clint Leemans voor het eerste doelpunt van het seizoen. Tegen Sparta Rotterdam tracht PEC Zwolle zaterdag ook de eerste driepunter te behalen.

Competitiestart

De tegenstander uit Rotterdam begon net als PEC Zwolle met een loodzware thuiswedstrijd. Waar de Blauwvingers het onderspit moesten delven tegen Feyenoord (0-2), verloor Sparta met 0-1 van Ajax. Ondanks dat Sparta geruime tijd met een man meer op het veld stond na rood voor Nico Tagliafico, scoorden de bezoekers en gaven zij die voorsprong niet meer weg. Vorige week werd er een 2-0 nederlaag geleden op bezoek bij Vitesse, waardoor de Rotterdamse formatie nog niet tot scoren is gekomen. Ook ADO Den Haag en RKC Waalwijk wisten het net nog niet te laten bollen. Sparta zag bovendien verdediger Michaël Heylen al voor rust met rood het veld verlaten waardoor de mandekker net als Thomas Lam aan Zwolse zijde absent is zaterdag.

Beugelsdijk

Sparta kwam deze zomer in het nieuws als het ging om een spraakmakende transfer. Het nam namelijk Tom Beugelsdijk over van ADO Den Haag. Een overgang die maar weinig kenners voor mogelijk hadden gehouden. Beugelsdijk kwam vlak voor de eeuwwisseling in de Haagse jeugdopleiding terecht, waarna hij in totaal 17 seizoenen de geel-groene clubkleuren verdedigde. Tussendoor speelde de inmiddels 30-jarige Hagenaar nog voor FC Dordrecht en FSV Frankfurt. Met bijna 200 eredivisiewedstrijden achter zijn naam heeft Sparta er een ervaren mandekker bij, maar daarbij bleef het niet. Ook Aaron Meijers draagt dit seizoen het rood-wit van Sparta. Meijers is 32 en nam eveneens een berg aan ervaring mee naar Het Kasteel. Sinds 2012 speelde Meijers in Den Haag en was daar altijd een vaste waarde. In tegenstelling tot Beugelsdijk is Meijers, die onderdeel uitmaakte van een deal tussen Sparta en ADO, gehuurd. Lassana Faye bewandelde, ook op huurbasis, de omgekeerde weg. De meest bekende naam uit de huidige selectie van Sparta Rotterdam is vanuit Zwols perspectief gezien Lennart Thy. De Duitser streek in de winter van 2019 neer in Zwolle, na eerder al voor VVV-Venlo te hebben gevoetbald. Voor de Blauwvingers scoorde hij zeventien keer in 43 optredens. Na het onafgemaakte seizoen liep Thy uit zijn contract, waarna Sparta zich meldde.

Pherai en Tedic

Bij PEC Zwolle zullen de ogen vooral gericht zijn op Immanuel Pherai. De 19-jarige aanvallende middenvelder werd vorige week op huurbasis overgenomen van Borussia Dortmund, stond die vrijdag voor het eerst op het trainingsveld en mocht een dag later een kwartier voor tijd invallen in de uitwedstrijd bij AZ (1-1). Daar liet Pherai zich direct gelden. De geboren Amsterdammer hoopt tegen Sparta Rotterdam op meer minuten en zijn eerste kennismaking met het eigen publiek. Naast nieuwkomer Pherai heeft trainer/coach John Stegeman sowieso wat meer te kiezen, want ook Slobodan Tedic heeft inmiddels alle benodigde stempels binnen om voor PEC Zwolle te mogen uitkomen. De Servische aanvalsleider maakte maandag voor het eerst zijn opwachting bij de groepstraining, na periodes van thuisquarantaine en individuele trainingen. Daarnaast was ook Pelle Clement weer op het veld te bewonderen. De middenvelder is herstellende van een blessure en zal naar verwachting spoedig zijn rentree kunnen maken.

Arbitrage

PEC Zwolle – Sparta Rotterdam, zaterdag 26 september, 16.30 uur

Scheidsrechter: Lindhout

Assistent-scheidsrechters: De Vries en Dobre

Official: Vos

VAR: Gözübüyük

AVAR: Bexkens

Stadionbezoek

Vanwege de corona-situatie gaat een wedstrijdbezoek er de komende thuisduels anders uitzien dan gebruikelijk. De club gaat daarbij uit van jouw medewerking en begrip, om zodoende met elkaar in een veilige en gezonde setting van de wedstrijden te genieten. PEC Zwolle heeft er alles aan gedaan om, binnen de corona-omstandigheden, jouw verblijf in het MAC3PARK stadion zo aangenaam mogelijk te maken. Ga jij zaterdag naar PEC Zwolle – Sparta Rotterdam, lees dan eerst deze informatie goed door, voordat je naar het MAC3PARK stadion komt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button