Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Expositie Zilveren Camera

Zwolle – Stichting De Stad Verbeeldt presenteert de Zilveren Camera Canon 2019 in Zwolle. Winnaar Zilveren Camera 2019 is Eddy van Wessel in de categorie NIEUWS INTERNATIONAAL | SERIE, met zijn serie Het Laatste Bolwerk in Syrië. De vakjury is onder de indruk van de overweldigende serie beelden van een uittocht door een woestijn, waarbij het onderscheid tussen slachtoffer en dader minder voor de hand liggend is dan een simpel goed en kwaad.

Deze en andere foto’s zijn van 11 september t/m 11 oktober 2020 te zien in het Statenzaalcomplex, Diezerstraat 80, Zwolle. Stichting De Stad Verbeeldt opent haar programma met genodigden op 10 september 2020. Speciale gast is Ilvy Njiokiktjien, winnares 2e prijs DOCUMENTAIRE | SERIE met Born Free, een indrukwekkende documentaire over opgroeiende jongeren in Zuid-Afrika. Daarnaast organiseert De Stad Verbeeldt meerdere activiteiten.

© RTV Focus Zwolle – Justin Scherptong

Stadsgesprek De Stad Verbeeldt

Op 24 september 2020 vanaf 19.30 uur is Eddy van Wessel speciale gast in de Statenzaal. Hij komt vertellen over zijn werk in oorlogsgebieden en vluchtelingenproblematiek. Tevens is de expositie dan geopend tot 22.00 uur.

Masterclass Jongeren en Democratie

Voor het onderwijs (vo en mbo) biedt Stichting De Stad Verbeeldt in samenwerking met de provincie Overijssel een masterclass Jongeren en Democratie aan in de oude Statenzaal. Voorafgaand brengen de scholieren een bezoek aan de Zilveren Camera expositie.

© RTV Focus Zwolle – Justin Scherptong

Foto- en Stadsrondleiding

Op zaterdag 9-12-19-26 september en 3 oktober 2020 is er een speciale Foto- en Stadsrondleiding In de voetsporen van Dolf Henneke in samenwerking met Stadsrondleidingen Zwolle en HCO. Dolf Henneke heeft een prachtig oeuvre aan fotobeelden nagelaten over o.a. de Zwolse binnenstad. De rondleiding gaat op zoek naar deze oude plekken van de stad, waar deelnemers foto’s kunnen nemen voor de wedstrijd In de voetsporen van Dolf Henneke. De rondleiding wordt afgesloten met een bezoek aan de expositie Zilveren Camera.

Vrijwilligers gevraagd

De Stad Verbeeldt is nog op zoek naar enkele vrijwilligers, die tijdens de expositie de kassadienst en coördinatie op zich willen nemen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden.

Informatie en inschrijving: www.destadverbeeldt.nl

Fieke van ’t Riet, programmamanager De Stad Verbeeldt,

06 22218109,

info@destadverbeeldt.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button