Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Voorbeschouwing kwartfinale KNVB Beker

Na de competitiewedstrijd tegen AZ speelt PEC Zwolle dinsdag in de kwartfinale van de KNVB beker tegen SC Cambuur. Het duel start om 18.30 uur en vindt plaats in het Cambuur stadion in Leeuwarden. Dit is een herhaling van het duel vlak voor de winterstop, waarin het elftal van Ron Jans in de slotminuten verloor door een benutte strafschop van voormalig Zwolle-speler Erik Bakker. Afgelopen weekend wisten de Blauwvingers in eigen huis een punt over te houden aan de ontmoeting met AZ, terwijl SC Cambuur thuis nipt met 1-2 verloor van PSV.

Voor de Zwollenaren ligt de mooie uitdaging om voor het derde jaar op rij de halve finale van de prestigieuze nationale beker te bereiken. Vorig voetbaljaar was PEC Zwolle in de kwartfinale te sterk voor Topklasser JVC Cuijk (5-1), terwijl de Blauwvingers in het seizoen 2012-2013 in deze ronde doorgingen ten koste van provinciegenoot Heracles Almelo (3-2). SC Cambuur daarentegen wist nog nooit de halve finale van de KNVB beker te halen en strijdt vanavond dus voor een uniek sportief hoogtepunt.

Bij de tegenstander uit Leeuwarden zien we enkele spelers terug met een Zwols verleden. Zo stonden Furdjel Narsingh, Etiënne Reijnen en Erik Bakker in het verleden bij de Zwollenaren op de loonlijst en is Arne Slot op dit moment werkzaam als assistent-trainer bij SC Cambuur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Hij wordt geassisteerd door de heren Goossens, Higler, Steegstra, Jansen en Sanders. PEC Zwolle wordt in Friesland gesteund door ruim 270 supporters. Fans die geen kaartje voor het uitvak hebben gescoord, kunnen de wedstrijd rechtstreeks volgen via Twitter of FOX Sports.

Gerelateerde artikelen

Back to top button