SportVoetbal

Voetbal Zwolle – Be Quick verliest van Go Ahead Kampen

Het eerste elftal van Be Quick heeft zaterdag opnieuw uit de gifbeker moeten drinken. Lange tijd leek de ploeg van Arnie Pot op weg naar een punt, maar het zag dat Go Ahead Kampen in blessuretijd een omstreden strafschop benutte.

Go Ahead Kampen is koploper in de eerste klasse D. De ploeg arriveert bovendien met een grotendeels fitte selectie in Zwolle. Maar die ene speler die ontbreekt is wel een bekende: Jurian Zandbergen. Een spierblessure houdt hem nog een tijdje aan de kant. Op de bank bij Go Ahead zien we ook nog twee bekenden: trainer Edwin van Nijen en assistent-trainer Edwin Starke. Beiden zijn ze jarenlang actief geweest in de hoofdmacht van Be Quick. De drie dochters van Edwin van Nijen zijn overigens allemaal Be Quicksters.

Be Quick-trainer Arnie Pot tovert nog een verrassing uit de hoge hoed: Dennis Horstman speelt dit keer niet in het centrum van de verdediging, maar voor de laatste linie, die uit Eric van Beek, Jeroen Horstman, Floris Blom en Rutger Minkjan bestaat. Het doel is duidelijk: tegenstander opvangen, snel omschakelen en dan de snelle mensen voorin aan het werk zetten. Dat leidt in de 7e  minuut al bijna  tot succes, maar  Bas  Buimer  weet de bal niet bij de vrijstaande Mark Meijer te krijgen. Maar de Be Quickers hoeven niet lang te wachten. De 1-0 valt een minuut later als Be Quick na een corner drie keer gevaarlijk wordt. In derde instantie is het prijs door Frank Oosterhof, die de bal over de lijn werkt. Go Ahead-trainer Van Nijen is niet te spreken over het verdedigen van zijn ploeg: “Met onze lengte achterin mag je daar nooit drie keer een duel verliezen.”

Arnie Pot ziet dat Be Quick goed aan de wedstrijd is begonnen en is daar uiteraard  blij mee: “ In de eerste helft controleren wij in feite de wedstrijd. Ook organisatorisch stond het goed, pas in de laatste fase worden we teruggedrukt.”  Edwin van Nijen: “In de eerste helft kregen wij vooral op de linkerflank veel ruimte, maar het ging bij ons niet snel genoeg. Daarom heb ik voor de rust al gewisseld en dat pakte goed uit.” Dat merkt Be Quick ook. Arjan Wiegers speelt zich vrij in de 44e minuut en schiet de bal in de korte hoek: 1-1. Het is dan bijna rust, maar Be Quick krijgt alsnog een uitstekende mogelijkheid om toch met voorsprong de pauze in gaan. Maar Onur Tekay, die vanaf een meter of 12 kan aanleggen,  neemt veel tijd en ziet de bal over het doel gaan.

Edwin van Nijen: “Na de rust stond het bij ons beter. Zetten we ook meer druk op Be Quick.” Arnie Pot: “Toch vond ik dat we de wedstrijd ook na rust redelijk onder controle hadden. Echt grote kansen kregen ze niet.”  Breekpunt in de wedstrijd is de penalty die Be Quick krijgt. De in de tweede helft goed spelende Mark Meyer wordt aangetikt en de bal gaat op de stip (66e). Frank Oosterhof stuurt vervolgens de keeper de verkeerde kant op, maar ziet zijn inzet naast het doel gaan. “Dat was het omslagpunt in de wedstrijd” zegt Edwin van Nijen. “Daarna werden wij steeds gevaarlijker.”  Even later claimt ook Go Ahead een penalty. Arnie Pot: “Er was een situatie van aangeschoten hands. Op ongeveer een meter afstand. Dat kan natuurlijk nooit een penalty zijn, maar daarna was ik wel bang voor de optelsom van de scheidsrechter.” Tussendoor  wordt de gevaarlijke Mark Meijer nog uit de wedstrijd geschopt door  Laurens van Keulen.  Het helpt Be Quick allemaal niet, hoewel er steeds ruimte blijft voor de counter. Diep in blessuretijd wordt de vrees voor een nieuwe penalty bewaarheid. Een van de Kampenaren gaat makkelijk naar de grond, waar na Be Quick vanaf elf meter nog de tweede tegentreffer moet incasseren: 1-2. Kort daarna kan Frank Oosterhof nog van het veld af met een tweede gele kaart.  Het is een triest einde van een wedstrijd, waar meer in had gezeten. Arnie Pot: “Ik kan niet anders dan tevreden zijn over het vertoonde spel, maar Go Ahead is gemiddeld vijf jaar ouder en dat zie je toch terug in kleine dingetjes waarmee je de wedstrijd kunt beslissen.”  Edwin van Nijen: “Niet tevreden met het spel van vandaag, wel blij met de punten.”

Opstelling Be Quick: Van Dijk, Van Beek, Blom, J. Horstman, Minkjan, Oosterhof, Ozen, Buimer, D. Horstman,Tekay (75. Aarten), Meijer (81. Duiker).

Be Quick ’28 – Go Ahead Kampen:  1-2

Back to top button