Nieuws uit ZwolleSport

Beweegaanbod aangepast sporten in beeld

Onbekendheid met de sportmogelijkheden is nog altijd een belangrijke reden voor mensen met een beperking om niet te sporten. Waar kom ik terecht? Kan ik het niveau wel aan? Wie zijn de andere deelnemers? Allemaal terechte vragen die sporters met een beperking zichzelf stellen. SportService Zwolle en Videoclub Zwolle hebben vijf sportverenigingen die aanbod hebben voor mensen met een beperking in beeld gebracht.

ZWOLLE – SportService Zwolle wil de drempel voor mensen met een beperking om te gaan sporten verlagen. In samenwerking met vijf Zwolse sportverenigingen en Videoclub Zwolle is afgelopen periode gestart met het in beeld brengen van het sportaanbod. “Aan de hand van de videobeelden kunnen mensen met een beperking zich goed voorbereiden op wat ze te wachten staat bij een eerste kennismaking met een sport. We hopen dat mensen met een beperking hierdoor eerder de stap zetten om te gaan sporten en langs te gaan bij een vereniging”, aldus Loes Boetes, consulent aangepast sporten van SportService Zwolle.

“In Zwolle en omstreken is een prachtig en divers sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking, maar het aanbod is niet altijd zichtbaar of bekend. Vanuit het programma ‘Iedereen Actief, Ontdek en Doe mee’ willen we provinciaal het aangepast sporten op de kaart te zetten. We hebben nu een pilot gedraaid met deze vijf sportverenigingen, maar we willen uiteindelijk het volledige sportaanbod in de regio in beeld hebben”.

De videobeelden van het sportaanbod zijn te zien op de nieuwe website van SportService Zwolle: www.sportservicezwolle.nl

Meer weten over aangepast sporten?

Neem contact op Loes Boetes van SportService Zwolle door een e-mail te sturen naar l.boetes@sportservicezwolle.nl of neem telefonische contact op via 038 – 423 66 86.

Back to top button