Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

[Video] Voorbeschouwing sc Heerenveen – PEC Zwolle

Zwolle – In de vierde speelronde van de Eredivisie treft PEC Zwolle in Friesland sc Heerenveen. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Dit, aangezien zowel de Friese formatie als de Blauwvingers tot nu toe nog niet hebben gewonnen in competitieverband. Ook is het een speciaal affiche voor Ron Jans. De geboren Zwollenaar stond tussen 2010 en 2012 namelijk als trainer bij sc Heerenveen voor de groep.

Vorm

Waar PEC Zwolle momenteel op de zeventiende positie staat, zijn de Friezen op de dertiende plaats terug te vinden. Door één gelijkspel tegen N.E.C. en twee verliespartijen tegen Sparta Rotterdam en titelkandidaat PSV, heeft PEC Zwolle momenteel één punt verzameld. sc Heerenveen heeft één punt meer bijeen gesprokkeld, door tot twee keer toe met 2-2 gelijk te spelen tegen achtereenvolgens AZ en FC Utrecht. Wel verloor het elftal van de nieuwe trainer Jurgen Streppel recent van N.E.C. (2-1).

Recente duels

Vorig seizoen behaalde PEC Zwolle in totaal vier punten uit de wedstrijden tegen sc Heerenveen. Na een 1-1 gelijkspel in het Abe Lenstra stadion in de eerste seizoenshelft, wonnen de Zwollenaren in de eerste wedstrijd na de winterstop met ruime cijfers. Door Zwolse treffers van Dirk Marcellis, Bram van Polen (2x), Wout Brama en Stef Nijland eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 5-2. Voormalig PEC Zwolle-speler Joey van den Berg kreeg in deze wedstrijd tevens een rode kaart van de scheidsrechter. Een overzicht van de meest recente duels tussen beide elftallen vind je hieronder terug.

16-01-2016 PEC Zwolle – sc Heerenveen 5-2 Eredivisie
29-08-2015 sc Heerenveen – PEC Zwolle 1-1 Eredivisie
07-02-2015 sc Heerenveen – PEC Zwolle 4-0 Eredivisie
26-10-2014 PEC Zwolle – sc Heerenveen 2-2 Eredivisie
08-03-2014 sc Heerenveen – PEC Zwolle 3-0 Eredivisie

Meer informatie

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van arbiter Lindhout. Hij wordt geassisteerd door de heren De Vries, De Nas en Mulder.

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren