EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Aanpassingen Middelweg en Zwartewaterallee, automobilist krijgt extra strook voor linksaf

Zwolle – Maandag 29 augustus start gemeente Zwolle met werkzaamheden bij de kruising Middelweg – Zwartewaterallee. Om de doorstroming van het autoverkeer op de Zwartewaterallee en richting de Ceintuurbaan te bevorderen, komen er extra stroken voor links afslaand verkeer. De Middelweg (voor verkeer komend uit de richting Stadshagen) krijgt een extra baan voor links afslaand verkeer richting de Zwartewaterallee/Ceintuurbaan. Op de Zwartewaterallee komt een extra strook voor links afslaand verkeer naar de Middelweg (richting Stadshagen).

Als alles voorspoedig verloopt, zijn de aanpassingen 1 oktober klaar. Tijdens de werkzaamheden blijven de Middelweg en Zwartewaterallee toegankelijk voor autoverkeer. Automobilisten ondervinden wel enige hinder omdat er in die periode tijdelijk minder rijstroken beschikbaar zijn.

Fietsers

Om de extra stroken te aan te kunnen leggen, wordt de fietsoversteek aan de Middelweg over de Zwartewaterallee tijdelijk afgesloten. Het gaat om de oversteek voor fietsers komende uit de richting van Stadshagen (fietspad aan de zijde Holtenbroek). Deze fietsers worden omgeleid via het fietspad aan de andere kant van de weg (zijde van de Aa-landen).

Andere wegaanpassingen

Tegelijkertijd met de werkzaamheden aan de Middelweg – Zwartewaterallee, voert de gemeente ook elders in Zwolle aanpassingen aan de weg uit. Zo krijgen de Meppelerstraatweg en de Bankastraat een andere inrichting waardoor ze comfortabeler worden voor fietsers. De Ceintuurbaan krijgt ter hoogte van de op- en afrit Zwolle Noord een extra baan en een extra oprit richting de A28 om de doorstroming voor auto’s op de Ceintuurbaan te bevorderen.

Voor wie op de hoogte wil blijven van alle actuele en geplande werkzaamheden aan de weg: www.zwolle.nl/bereikbaarheid

Gerelateerde artikelen

Back to top button