Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

[VIDEO] Voorbeschouwing PEC Zwolle – SC Cambuur

Woensdagavond start de nieuwe competitie voor PEC Zwolle met een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. In een nagenoeg uitverkocht IJsseldelta stadion trappen de ploegen om 19.45 uur af. De Blauwvingers breken met de eerste trap tegen de bal woensdag meteen een clubrecord. Het is namelijk voor de eerste keer in de geschiedenis van PEC Zwolle, dat de club vier seizoenen op rij in de Eredivisie acteert.

De statistieken zijn de Zwollenaren woensdag gunstig gezind. Zo werd de openingswedstrijd van het seizoen de afgelopen drie seizoenen niet verloren en leverde het tweemaal een winstpartij op. Ook wat betreft de onderlinge ontmoetingen zijn de statistieken positief. PEC Zwolle en SC Cambuur speelden viermaal tegen elkaar in de Eredivisie en telkens won de thuisspelende ploeg. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd zelfs in een 6-1 overwinning voor de thuisploeg. Dit betekende een evenaring van de grootste Eredivisiezege ooit. Grote man die wedstrijd was invaller Stef Nijland, hij zette die avond een loepzuivere hattrick op zijn naam. Naast de wedstrijden in de Eredivisie kan PEC Zwolle sowieso op een positieve thuisreeks tegen SC Cambuur bouwen. Van de laatste elf ontmoetingen in Eredivisie, Jupiler League en nacompetitie, werden er elf gewonnen. Wel was dit eenmaal via strafschoppen in de play-offs van het seizoen 2010-2011.

De wedstrijd van woensdag is een weerzien met oude bekenden. Zo staan bij SC Cambuur de voormalig Zwollenaren Etienne Reijnen, Erik Bakker en Furdjel Narsingh onder contract. Bij PEC Zwolle staan geen spelers onder contract met een verleden in Leeuwarden. Scheidsrechter Dennis Higler leidt het duel, hij wordt geassisteerd door de heren Hoekstra, Brondijk en Pérez. Het duel is op de publieke tribunes uitverkocht. Heb je geen entreebewijs, dan kan je de wedstrijd rechtstreeks volgen via FOX Sports of Twitter.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button