Kunst & CultuurMagazineNieuws uit Zwolle

Muzikale buitenfilms Fraterhuis op het Celeplein

Het Fraterhuis lanceert gratis pop-up cinema in het Celekwartier

Filmtheater Fraterhuis viert de zomer met een gratis toegankelijke en muzikale pop-up cinema op het Celepleintje. Op vrijdag 28 augustus en zaterdag 29 augustus verzorgen de Zwolse vrijwilligers onder de sterrenhemel twee bijzondere buitenfilmvoorstellingen. Speciaal voor alle liefhebbers start steeds bij het vallen van de duisternis een film of documentaire in het teken van muziek.

20 Feet from Stardom en Begin Again

Op vrijdag 28 augustus start om 21.30 uur de met een Oscar bekroonde muziekdocumentaire 20 Feet from Stardom (2013). Regisseur Morgan Neville volgt het behind-the-scenes leven van enkele achtergrondzangeressen van wereldsterren als Mick Jagger, Bruce Springsteen en Stevie Wonder en laat hen aan het woord, met bijzondere verhalen tot gevolg.
Een dag later, op zaterdag 29 augustus, is om 21.30 uur de feelgoodfilm Begin Again (2013) te zien, een muzikale ode aan de stad New York. Een singer-songwriter (Keira Knightley) en een voormalige muziekproducent (Mark Ruffalo) van een muzieklabel zijn allebei op zoek naar een frisse start en besluiten samen muziek te gaan maken in de straten van zomers New York.

Celepleintje

Het Fraterhuis hoopt op zwoele zomeravonden en zet op het knusse Celepleintje de stoelen en Zweedse fakkels alvast klaar. De buitenbar van Café Foyé is de hele avond geopend, en de voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur door.

Kaarten

De gratis kaarten voor de buitenfilms zijn vanaf een uur voor aanvang verkrijgbaar aan de kassa van het Fraterhuis. Reserveren is niet mogelijk.

Back to top button