Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – Daklozenopvang De Herberg zet deuren gastvrij open

Zwolle – Zaterdag, tijdens de Week van de Zorg, zette Daklozenopvang De Herberg in Zwolle haar deuren open. Het opvallende gebouw aan de Nijverheidsstraat, langs de A28 afrit Zwolle-Centrum, biedt onderdak aan mensen die door omstandigheden tijdelijk even géén dak boven het hoofd hebben en nergens anders terecht kunnen.

 

De Herberg heeft drie afdelingen die mensen de gelegenheid geven om persoonlijk te herstellen, zich te ontplooien en te ontwikkelen.

Slaapplaats, douche en maaltijden

Op de Basis afdeling kunnen daklozen terecht voor een slaapplaats, douche, ontbijt en avondeten. Overdag mogen de cliënten niet in De Herberg verblijven maar kunnen ze bijvoorbeeld terecht bij Zwolle Actief voor dagbesteding. Ook krijgen ze een lunchpakket mee voor overdag. Een verblijf op de basisafdeling kost 7 euro per dag. Dit wordt door De Herberg verrekend met de uitkering die de daklozen van de gemeente Zwolle krijgen. Heeft een dakloze nog geen uitkering dan helpt De Herberg om deze aan te vragen.

Herberg 3

Verkrijgen gewenste woonvorm

Na de Basis kunnen mensen doorstromen naar de Doorstart. Hier wordt gewerkt aan het verkrijgen van een gewenste woonvorm voor de dakloze. De cliënten hebben hier iets meer privacy.

Zorgindicatie

Voor mensen met een zorgindicatie is er een afdeling waar mensen beschikken over een eigen zit/slaapkamer. Ze worden hier in maximaal 2 jaar voorbereid op een vervolgplek (regulier, begeleid of beschermd wonen en dagbesteding of een baan).

Herberg 2

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Back to top button