Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Video: buurtbewoners transformeren hofje van Huis Assendorp in groene terrassentuin

Zwolle – De tuin bij Huis Assendorp en de Molenweg / Papaverstraat heeft een metamorfose ondergaan dankzij de inzet van de bewoners van het Huis en de buurt. Zaterdagochtend staken de vrijwilligers de handen uit de mouwen om het eerst zo stenige tegelplateau en muur te veranderen in een prachtige groene terrassen-tuin.

In september is er een begin gemaakt met het maken van trapterrassen, is er oude beplanting overgezet en een deel van het luchtige hek is to neerzet. Zaterdagochtend is de rest afgemaakt door de buurtbewoners die de laatste beplanting aanbrachten en de bomen plaatsten.

Het resultaat is nu een prachtige groene oase, waar de bewoners van Huis Assendorp en de buurt van kunnen genieten. Huis Assendorp is een woonplek waar 50-plussers en ouderen samenwonen met veelal studenten.

Het plan en het beplantingsschema voor de tuin zijn bedacht door de tuincommissie van Huis Assendorp en de buren die in de hoek wonen, onder leiding van Adriaan van Gelder, een bewoner van de Molenweg. Hij heeft ook een oogje gehouden op de uitvoering.

De actie was een mooi voorbeeld van een burenproject waarbij de hoek van de Molenstraat met de Papaverstraat en het hofje van Huis Assendorp vergroend zijn. Goed voor de groene aanblik, de hittestress en het voorkomen van wateroverlast in de stenige wijk Assendorp.

Gerelateerde artikelen

Back to top button