Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Aan de slag met toekomstbestendige tuinen op Tuininspiratiedag provincie Overijssel

Zwolle – Tuinliefhebbers en andere geïnteresseerden konden woensdagmiddag hun hart ophalen tijdens de Tuininspiratiedag van de provincie Overijssel. Bezoekers gingen in het provinciehuis in Zwolle aan de slag met toekomstbestendige inrichting van tuinen. Welke planten kunnen tegen extreme natte omstandigheden of juist droogte? Welke bloemen en planten trekken bijen en vlinders aan? Hoe creëer je een eetbare tuin?

Klimaat en beleving

Tuineigenaren spelen een rol bij het opvangen van klimaatveranderingen en de wijze waarop inwoners hun steden en dorpen ervaren. Door bijvoorbeeld de tegels uit de tuin te vervangen door meer groen leveren ze een bijdrage aan het opvangen van water, het verkoelen van steden en het vergroten van de biodiversiteit. Dat zorgt ook voor een prettige leefomgeving voor mens en dier.

Programma

Op de Tuininspiratiedag was van alles te doen. Scholieren tuinarchitectuur en gevestigde ontwerpers gingen in gesprek met tuineigenaren en gaven tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan. Ook waren er  persoonlijke tuininspiratiesessies.

Daarnaast stonden experts van branchevereniging VHG (Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners), Operatie Steenbreek, Tuin Smakelijk, Tuinen Mien Ruys, waterschap Drents Overijsselse Delta en Natuur en Milieu Overijssel klaar met tips en ideeën.

Deelnemers aan de Tuininspiratiedag konden ook de gratis de expositie over ‘Mien Ruys, tuinarchitecte uit de 20e eeuw’, bezoeken die nog enige tijd in het provinciehuis te zien is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button