Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Wielrenster Kirsten Wild krijgt erepenning gemeente Zwolle

Lotte van Beek, Ronald Mulder en Kirsten Wild tekenen Gouden Sportboek

Videoreportage: Evert Jan Pasman

Ronald Mulder, gaat in ieder geval nog een jaar door met schaatsen,gewoon omdat hij het nog zo mooi vind. “Ik bekijk het gewoon van jaar tot jaar” aldus de schaatser na het tekenen van het gouden sportboek in Zwolle. Hij hoopt zich dit jaar ook nog op de baan in Heerde te laten zien als deelnemer aan het WK inline skaten.


Zwolle – Drie gouden EK-medailles, drie gouden WK-medailles, een zilveren Olympische medaille en een zilveren WK-medaille; dat is de buit die schaatsers Lotte van Beek en Ronald Mulder en wielrenster Kirsten Wild alleen dit jaar al bij elkaar geschaatst en gefietst hebben.

De gemeente Zwolle is erg trots op dit trio en organiseerde daarom voor hen een receptie in het stadhuis met familie, vrienden en relaties. Lotte, Ronald en Kirsten tekenden onder andere het Gouden Sportboek van de gemeente.

Medailles

Begin januari van dit jaar werd Lotte Europees Kampioen ploegenachtervolging en 1500 meter tijdens de EK Afstanden in Kolomna (Rusland). Tijdens de Oympische Spelen in Pyeongchang won zij de zilveren medaille ploegenachtervolging.


Ronald stond in Rusland tijdens de EK Afstanden op de hoogste tree van het podium van de 500 meter.

Kirsten kwam afgelopen weekend met vier medailles terug van het WK Baanwielrennen in Apeldoorn. Scratch: goud. Omnium: goud. Puntenkoers: goud. En dan ook nog eens zilver op de koppelkoers samen met Amy Pieters. Voor al haar bijzondere prestaties als wielrenster op de baan en de weg krijgt zij van burgemeester Henk Jan Meijer de erepenning van de gemeente Zwolle uitgereikt.

 


 

Lotte van Beek was graag met een individuele medaille naar huis gegaan vanaf de Olympische spelen, maar ze voelde dat het niet de race van haar leven was. Verder heeft ze wel genoten van de spelen. Voor de komende jaren zou het mooi zijn als er weer wat sponsoren in het schaatsen stappen.


Gouden Sportboek

De gemeente Zwolle heeft in 1988 het Gouden Sportboek in het leven geroepen als eerbetoon aan Zwolse sporters die in hun sport een bijzondere sportieve prestatie hebben behaald. Deze sporters dragen bij aan een positieve uitstraling van de stad en hebben bovendien een belangrijke voorbeeldfunctie voor andere Zwollenaren.

Door hun prestaties stimuleren zij anderen om ook te gaan sporten. Enkele honderden top- en breedtesporters hebben het Gouden Sportboek inmiddels ondertekend.

Erepenning

De erepenning wordt toegekend door burgemeester en wethouders aan Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor de Overijsselse hoofdstad. Met Kirsten Wild telt het gezelschap nu 33 personen en/of organisaties. De gemeente maakt onderscheid tussen de zilveren penning verbonden aan het erepenninghouderschap en de gouden penning verbonden aan het ereburgerschap.

Gerelateerde artikelen

Back to top button