Nieuws uit ZwolleSportVerkeerVoorpagina

Verkeersmaatregelen tijdens Halve Marathon Zwolle op 10 juni

Zwolle – Zaterdag 10 juni zijn de eenentwintigste Halve Marathon Zwolle en 4 Engelse Mijlen. De deelnemers vertrekken vanuit Hanzeland naar het vervolg van de looproute, in en rondom de binnenstad. Kijk voor het programma op www.halvemarathonzwolle.nl.

Voor de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers wordt het routedeel in en om de binnenstad afgesloten voor verkeer, van 18.00 uur tot ongeveer 24.00 uur. Hiernaast zijn er nog andere afsluitingen in Hanzeland en op het routedeel richting de binnenstad, tussen 14.00 en 21.00 uur.

Hieronder volgen de belangrijkste verkeersmaatregelen en informatie over omleiding van busverkeer, bereikbaarheid van Isala en passantenhaven Maagjesbolwerk, en parkeren. Kijk voor meer informatie over verkeersmaatregelen op www.zwolle.nl/bereikbaarheid.

Afsluiting routedeel in en om de binnenstad

Het gebied dat van 18.00 tot 24.00 uur is afgesloten, ligt binnen de volgende wegen en straten: Emmawijk – Burg. van Roijensingel – Nieuwe Havenbrug – Kamperpoortenbrug – Pannekoekendijk – Schuttevaerkade – Burgemeester Drijbersingel – Diezerkade – Brink – Bagijnesingel – Hanekamp – Wipstrikkerallee – Leo Majorlaan – Weteringbrug – Wethouder Alferinkweg – Luttenbergstraat – Schuurmanstraat – Groot Wezenland – Kerkbrugje – Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat – Gasthuisplein – Oude Vismarkt – Grote Markt – Grote Kerkplein – Sassenstraat – Luttekestraat – Melkmarkt – Jufferenwal – Eekwal.

Bewoners in en aan dit gebied die tijdens de afsluiting hun auto nodig hebben, wordt dringend gevraagd op tijd hun auto buiten het gebied te parkeren.

Het plaatsen van afzettingsmaterieel en omleidingsborden aan dit routedeel begint om 15.00 uur. Dit kan voor enige verkeershinder zorgen.

Meerdere stadsdelen minder goed bereikbaar

Tijdens de Halve Marathon is, naast de binnenstad, nog een aantal stadsdelen beperkt bereikbaar. Bijvoorbeeld Bagijneweide, Groot Wezenland, Wipstrik en Diezerpoort. Alternatieve rijroutes:

Assendorp/Pierik is bereikbaar via de IJsselallee – Ittersumallee – Marsweg en Diezerpoort via Ceintuurbaan – Meppelerstraatweg;
Wipstrik is bereikbaar via Ceintuurbaan – Herenweg en Brederostraat.

De fietsbrug Rodetorenbrug is afgesloten voor (brom)fietsers, maar blijft toegankelijk voor voetgangers.

Afsluitingen Hanzeland: Kogge- en Hanzelaan

De 4 Engelse Mijlen start om 19.15 uur en de Halve Marathon om 20.15 uur, beide aan de Koggelaan, aan de achterkant van het NS-station (Hanzeland).

Hiervoor zijn er de volgende afsluitingen:

de Koggelaan is ná de kruising met Hanzeallee – Hanzelaan afgesloten tussen 14.00 en 21.00 uur;
tijdens het opstellen en starten van de lopers is ook de Hanzelaan en de Van Karnebeektunnel afgesloten. Bezoekers aan het station, de parkeergarages Lübeck en Pas de Deux en omgeving moeten daarom rekening houden met momenten van wegafsluiting tussen 18.00 en 21.00 uur.
Voor deelnemers aan de halve marathon heeft de organisatie geregeld dat zij kunnen parkeren bij Hogeschool Windesheim.

Touringcars en hun reizigers wordt gevraagd tussen 18.00 en 21.00 uur een ander verzamelpunt of uitstapplek af te spreken dan aan de Hanzelaan ter hoogte van het NS-station.

Toeschouwers kunnen via de Van Karnebeektunnel en Hoge Spoorbrug naar de andere kant van het spoor komen. Voor doorgang door de spoortunnel is een ov-kaart nodig. Via de NS-automaat kan daarmee een eenmalige doorgang worden aangevraagd.

Afsluiting routedeel richting binnenstad, waaronder Burg. van Roijensingel

Het routedeel vanaf de start naar de binnenstad loopt via Koggelaan – Hanzelaan – Van Karnebeektunnel – Van Karnebeekstraat – Burgemeester van Roijensingel – Emmawijk/Sassenpoortenbrug – Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat.

Tijdens de 4 Engelse Mijlen en bij de start van de Halve Marathon is de Burgemeester van Roijensingel afgesloten tussen 18.00 en 21.00 uur.

Verkeer wordt geadviseerd de omleidingsroute via IJsselallee te volgen vanwege de volgende afsluitingen:

de Westerlaan is afgesloten door werkzaamheden;
de Van Karnebeektunnel is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen 18.00 en 21.00 uur, omdat de looproute hier doorheen loopt.

Omleiding busverkeer

In goed overleg en met volledige medewerking van de openbaar vervoerders EBS-OV en Connexxion rijden stads- en streekbuslijnen vanaf 18.00 uur een aangepaste route.

De buslijnen vertrekken vanaf de zuidkant van het station, en rijden via de Schuttebusbrug en de buitenring naar hun bestemmingen, zoals Isala. Kijk voor meer informatie op www.ebs-ov.nl en www.connexxion.nl.

Isala blijft bereikbaar

Isala aan Dr. Van Heesweg blijft bereikbaar per openbaar vervoer en auto.

Vanaf het station rijden er stads- en streeklijnen. Met de auto vanuit het zuiden is het ziekenhuis bereikbaar via de Marsweg – Oldeneelallee – Ceintuurbaan, maar niet via Marsweg – Leo Majorlaan. Vanuit het noorden via A28 afrit 20 – Ceintuurbaan.

Parkeren

Verkeer richting de binnenstad wordt geadviseerd te rijden via A28 afslag Centrum – Katerdijk of via A28 afslag Noord – Ceintuurbaan – Meppelerstraatweg – Van Wevelinkhovenstraat. Het parkeerverwijssysteem daar geeft de parkeerlocaties en het aantal beschikbare parkeerplaatsen aan. Aanbevolen parkeerlocatie is parkeergarage Katwolderplein. Kijk voor meer informatie op www.zwolle.nl/parkeren.

Verder wordt gevraagd rekening te houden met de volgende zaken:

parkeerlocaties binnen de looproute zijn tijdens de Halve Marathon niet bereikbaar;
de Hanzelaan is tijdens de start van de loop afgesloten – zie eerder in dit bericht.

Vaarverkeer: passantenhaven Maagjesbolwerk

Voor het bereiken en verlaten van de passantenhaven Maagjesbolwerk is brugbediening nodig. Op zaterdag 10 juni is die er tot 18.00 uur, daarna weer vanaf zondag 11 juni om 10.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.zwolle.nl/passantenhavens-en-brugbediening.

Gerelateerde artikelen

Back to top button